اخبار فناوری و موبایل
نیوزتل: پژوهشگران ناسا با بررسی کاهوهایی که در ایستگاه فضایی بین المللی پرورش داده شده بودند، به این نتیجه رسیدند که کیفیت کاهوهای فضایی، با کاهوهای پرورش یافته روی زمین تفاوتی ندارد.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از نیوساینتیست، کاهویی که در فضا رشد می کند، می تواند به اندازه کاهوی زمینی، مغذی باشد و این نشان میدهد که شاید فضانوردان روزی بتوانند غذای خودرا تولید کنند.
“جیوایا ماسا”(Gioia Massa) و همکارانش در “مرکز فضایی کندی”(KSC) ناسا، سه دسته کاهو را که بین سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ در ایستگاه فضایی بین المللی پرورش یافته بودند، مورد بررسی قرار دادند.
پژوهشگران، این کاهوهای فضایی را با کاهوهایی مقایسه کردند که روی زمین و در شرایطی مشابه ایستگاه فضایی بین المللی رشد کرده بودند و میزان رطوبت، تراکم دی اکسید کربن و دمای آنها کنترل شده بود.
آنها با کشت باکتری که روی کاهو وجود داشت و بررسی توالی DNA آن دریافتند که کاهوهای فضایی، ریزارگانیسم های بیشتری نسبت به کاهوهای زمینی در بر دارند. ماسا اظهار داشت: ما انتظار چنینی نتیجه ای را داشتیم برای اینکه فضانوردان، باکتری هایی را دارند و در فضا نیز اساسا ریزارگانیسم هایی زندگی می کنند.
این بررسی نشان داد که سطح مواد مغذی میان دو نوع کاهو، شباهت بسیاری دارد.
ماسا افزود: این نتایج تاحدودی غافلگیرکننده بود برای اینکه ما فکر می کردیم که شاید سطح مواد مغذی در گیاهان فضایی، متفاوت باشد. فضانوردان، طعم کاهوی فضایی را دوست داشتند و آنرا همراه با تاکو و چیزبرگر مصرف کردند.
ماسا اضافه کرد: پژوهشگران حالا دانه های دیگری همچون کلم برگ و کلم را نیز برای پرورش به فضا فرستاده اند. من باور دارم که گیاهان برای رژیم غذایی فضانوردان در آینده بسیار مهم خواهند بود و ما می خواهیم آنها را کاملا مستقل از زمین پرورش دهیم.
قبل از این که گیاهان به منبع غذایی پایداری برای فضانوردان تبدیل شوند، باید چالش های بسیاری مانند کمبود نور، جاذبه متفاوت و سطح تابش در فضا را برطرف کرد.
این پژوهش، در مجله “Frontiers” به چاپ رسید.
منبع: نیوزتل