رصد یک سیاره شبه زمین در فاصله ۳ هزار سال نوری

نیوزتل: اخترشناسان از کشف یک سیاره شبیه به زمین خبر می دهند که به دور یک ستاره شبیه به خورشید خودمان می چرخد و ۳ هزار سال نوری از ما فاصله دارد.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از انگجت، ستاره شناسان تابحال تعدادی سیاره شبیه به زمین پیدا کرده اند، اما این سیاره ها معمولاً به دور ستاره های کوتوله قرمز می چرخند و این یک مشکل بسیار بزرگ است، چونکه شراره ها و تابش اشعه این ستاره ها می تواند این سیاره ها را غیرقابل سکونت کند.
حالا ممکنست یک کاندیدای بهتر پدیدار شده باشد. پژوهشگران یک سیاره فراخورشیدی به نام “KOI-۴۵۶.۰۴” پیدا کرده اند که حدودا دوبرابر زمین است و در حال چرخش به دور یک ستاره میزبان موسوم به “Kepler-۱۶۰” است که حدود ۹۳ درصد از میزان نوری که سیاره ما می گیرد را دریافت می کند. این سیاره فراخورشیدی حتی در فاصله مشابه با فاصله زمین و خورشید به دور ستاره خود می چرخد و ۳۷۸ روز طول می کشد تا یک دور کامل به دور ستاره خود بچرخد.
این تیم با بهره گیری از دو الگوریتم جدید و داده های “تلسکوپ فضایی کپلر” با هدف بررسی میزان روشنایی ستاره مذکور، این سیاره را پیدا کرد. این الگوریتم ها بجای اینکه به دنبال کم نور شدن ناگهانی نور ستاره باشند، کاهش تدریجی نور ستاره را بررسی می کنند.
این کشف هنوز کاملاً رسمی نشده است اما دانشمندان ۸۵ درصد اطمینان دارند که “KOI-۴۵۶.۰۴” یک سیاره است، اما برای رسیدن به اطمینان ۹۹ درصدی از اینکه این سیاره یک سیاره فراخورشیدی است، مطالعات مستقیم و بیشتری لازم است.
شاید برای تایید این مساله باید منتظر تایید از جانب “تلسکوپ فضایی جیمز وب” ماند، چونکه مطمئناً نمی توان به دیدار “Kepler-۱۶۰” رفت که ۳۱۴۰ سال نوری با ما فاصله دارد.

منبع: