الگوریتمی که مبتلاشدن به بیماری سل را پیش بینی می کند

نیوزتل: یک گروه بین المللی از پژوهشگران، الگوریتمی ابداع نموده اند که می تواند امکان مبتلاشدن به بیماری سل را پیش بینی نماید.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، یک گروه بین المللی از پژوهشگران، الگوریتمی ابداع نموده اند که می تواند امکان مبتلاشدن به باکتری “مایکوباکتریوم توبرکلوزیس”(Mycobacterium tuberculosis) را که عامل بروز بیماری سل است، پیش بینی نماید.
سل بواسطه یک عفونت باکتریایی ایجاد می شود و ابتدا ریه ها را عفونی می کند اما می تواند به عفونت قسمت های دیگر بدن نیز منجر شود. باکتری سل می تواند تا مدت ها و حتی سال ها بعد از عفونت در بدن بیشتر افراد خاموش بماند. بعضی از این افراد هیچ گاه نشانه های بیماری را تجربه نمی کنند اما بیماری در بدن برخی دیگر توسعه می یابد. سل حالا برخلاف گذشته قربانی نمی گیرد و می توان آنرا با کمک آنتی بیوتیک ها درمان کرد. این مساله ثابت شده که پاکسازی جهان از سل دشوار است برای اینکه خیلی از افراد مبتلا به عفونت که بدون علامت هستند، می توانند به شیوع بیماری منجر شوند.
یکی از چالش های مقابله با سل، کشف این مساله است که کدام یک از افراد مبتلا به عفونت نهفته، به سل مبتلا می شوند. دادن آنتی بیوتیک به افرادی که هیچ گاه به سل مبتلا نمی شوند، هزینه زیادی دارد و می تواند به بروز عوارض جانبی ناخوشایند بیانجامد. پژوهشگران در این پروژه، تلاش خودرا بر حل کردن این مشکل متمرکز کردند.
این گروه پژوهشی، به ارسال پرسش نامه هایی پرداختند که از افراد، سوالاتی در مورد قرار گرفتن در معرض سل و دیگر مشکلات مربوط به سلامتی می پرسید. آنها حدود ۸۰ هزار پاسخ دریافت نمودند و داده ها را برای ابداع یک الگوریتم پیش بینی به کار بردند.
پژوهشگران دریافتند کودکان مبتلا به عفونت نهفته که در تماس با یک فرد مبتلا قرار داشته اند نیز در خطر گسترش بیماری قرار گرفتند.
این پژوهش، در مجله “Nature Medicine” به چاپ رسید.

منبع: