اخبار فناوری و موبایل
نیوزتل: گروهی از محققان بین المللی آزمایش ژنتیکی جدیدی را ابداع کردند که در عین ارزان بودن، می تواند خطر ابتلای افراد به بیماری های قلبی و عروقی را در هنگام کودکی پیش بینی نماید.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، تاکنون پزشکان برای ارزیابی خطر ابتلای افراد به بیماری های قلبی عروقی، میزان “فشارخون” و “کلسترول” آنها را اندازه گیری کرده اند.
معیارهایی همچون سابقه خانوادگی، سیگار کشیدن و دیابت هم در این بررسی ها مورد توجه پزشکان قرار می گیرد.
ولی مشکل اینجاست که این روش وابسته به سن است و تنها زمانی می توان این آزمایشات را انجام داد که فرد به سن ۴۰ یا ۵۰ سالگی برسد.
در این میان امکان دارد خیلی از افرادی که کم سن تر هستند، در معرض مبتلا شدن به بیماری های قلبی قرار بگیرند و هیچ گاه تشخیص داده نشود.
حال گروهی از محققان بین المللی، روشی جدید برای پیش بینی بروز بیماری های قلبی کشف کرده اند که آنرا “میزان خطر ژنومیک”(GRS) نامیده اند.
“ژنومیک” شامل تجزیه و تحلیل داده ها و اطلاعات ژنتیکی به خصوص ژنوم موجودات است. ژنوم توالی کل “DNA” موجود در سلول های یک جاندار است که بعنوان ماده ژنتیکی عمل می نماید و سبب بروز صفات وراثتی(فنوتیپ) می گردد.
این روش می تواند عامل ژنتیکی خطر مبتلا شدن به به بیماری های قلبی عروقی را ارزیابی کند.
در این آزمایش، محققان از اطلاعات ژنومی نزدیک به نیم میلیون نفر استفاده و نزدیک به دو میلیون نسخه مختلف ژنتیکی را تجزیه و تحلیل کردند.
این آزمایش می تواند عامل ژنتیکی خطر ساز بیماری های قلبی را با ترکیب میزان خطر ژنومیک و دیگر عوامل خطر ساز تعیین و تشخیص دهد.
مهم ترین شاخصه این پژوهش این بود که احتمال ابتلای مردان سالم با “GRS” بالا، با احتمال ابتلای افرادی که دو فاکتور خطرساز از قبیل “کلسترول” و “فشارخون” را داشتند ولی ” GRS” آن ها پایین بود، به یک میزان بود.
یکی دیگر از مزایای بزرگ این آزمایش این است که ارزان بوده و می تواند در سنین کودکی آزمایش شود.
ازاین رو با استفاده از این روش می توان میزان خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی و عروقی در بزرگسالی را از کودکی پیش بینی نمود.
هزینه انجام این آزمایش بیشتر از ۵۰ دلار نیست. اگر افراد این آزمایش را انجام دهند، می توانند روش های پیشگیری از مبتلا شدن به بیماری های قلبی را پی بگیرند.
نتایج این پژوهش جدید در مجله “Journal of the American College of Cardiology” انتشار یافته است.