اخبار فناوری و موبایل
نیوزتل: پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدیدی دریافته اند که در نمونه های عسل تولید آمریکا، اثر وجود رادیواکتیو دیده می شود که از دوره جنگ سرد در محیط زیست پراکنده شده است.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، پژوهش جدیدی نشان میدهد که رادیواکتیو ناشی از آزمایش بمب هسته ای طی دوره جنگ سرد، در عسل های تولید آمریکا وجود دارد.
گروهی از پژوهشگران “دانشگاه ویلیام اند مری” (William & Mary University) آمریکا، “سزیم-۱۳۷” (cesium-137) را که یک محصول جانبی شکافت هسته ای است، در بیش از نیمی از ۱۲۲ نمونه مورد بررسی خود کشف کرده اند.
بااینکه سطح رادیواکتیو موجود در نمونه ها، برای لطمه زدن به انسان کافی نیست اما نتایج این پژوهش، اثرات بلندمدت بارش هسته ای را بر محیط زیست نشان می دهند.
نمونه های عسل با سطوح بالاتر رادیواکتیو، از قسمت هایی در آمریکا گردآوری شده اند که بارش کمتری دریافت می کنند و خاک آنها سطح پایین تری از پتاسیم دارد.
نظر پژوهشگران این است که سزیم و پتاسیم، شباهت هایی دارند؛ بنا بر این گیاهانی که به پتاسیم نیاز دارند، سزیم را بجای آن جذب می کنند. بدین ترتیب، گرده گل ها آلوده می شود.
“جیم کاست” (Jim Kaste)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: ما در یک دوره، صدها سلاح هسته ای را در جو آزمایش کردیم. این کار، ایزوتوپ هایی را در محیط زیست پراکنده است.
این پژوهش، از سال ۲۰۱۷ شروع شد و گروهی از دانشجویان ماموریت یافتند تا نمونه هایی از مواد غذایی را برای آزمایش وجود ذرات رادیواکتیو مورد بررسی قرار دهند. دانشجویان، مواد غذایی متفاوتی را با خود آوردند که بعد از آزمایش، ردپایی از سزیم-۱۳۷ در آنها دیده شد اما نتیجه بررسی یک شیشه عسل که از یک مغازه در کارولینای شمالی آورده شد، شگفت آور بود.
پژوهشگران در بررسی های بعدی، ۱۲۲ نمونه عسل را آزمایش کردند که از ایالات مین تا فلوریدا جمع آوری شده بودند. بعد از بررسی، در ۶۸ نمونه از عسل ها، سزیم-۱۳۷ دیده شد.
آلودگی مواد غذایی به سزیم-۱۳۷، در پی حوادث هسته ای چرنوبیل و فوکوشیما نیز موجب ایجاد نگرانی شد و مقامات را وادار کرد تا مواد غذایی را از فروشگاه ها خارج کنند اما بگفته کاست، سطح این ماده در عسل های آمریکا، بسیار کمتر از اندازه ای است که برای انسان مضر باشد.
منبع: نیوزتل