اخبار فناوری و موبایل
به گزارش نیوزتل، دانشمندان در تلاشند تا دی ان ای(DNA) تمام گونه های شناخته شده زمین را دیجیتالی کنند.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از سی بی اس، دانشمندان در سرتاسر جهان برای ثبت نقشه های ژنتیکی تمام گونه های شناخته شده در زمین تلاش می کنند. این تلاش ها در حالی صورت می گیرد که سازمان ملل اخطار داده که تخمین زده می شود یک میلیون گونه گیاهی و جانوری در دهه های آینده در معرض خطر انقراض قرار بگیرند.
جوانا هارلی(Joanna Harley)، محقق، به خبرنگار سی بی اس می گوید: این کاملاً ضروری می باشد. حفاظت از گونه ها در این سیاره واقعاً اهمیت دارد.
حدود ۵۰۰۰ دانشمند در سرتاسر جهان عضو پروژه بیو ژنوم زمین هستند. طی دهه آینده، محققان دی ان ای ۱.۸ میلیون گونه گیاهی، حیوانی، قارچی و یوکاریوتی تک سلولی روی این سیاره را دیجیتالی خواهند کرد. تا آخر سال ۲۰۲۲، دانشمندان قصد دارند ۳۰۰۰ ژنوم را توالی یابی کنند.
هدف محققان از تعیین توالی دی ان ای حیات روی زمین، رفاه انسان، محافظت از تنوع زیستی و درک بهتر اکوسیستم ها است.
مارک بلکستر(Mark Blaxter)، رهبر گروهی که تحت پروژه بیو ژنوم زمین کار می کنند، به خبرنگار سی بی اس اظهار داشت: همه چیز به هم مرتبط می باشد. ما به خدماتی که این گیاهان و حیوانات و قارچ ها به ما می دهند، نیاز داریم ازاین رو با درک نحوه کار آنها، می توانیم به انسان ها هم کمک نماییم.
تاکنون، محققان در بریتانیا نقشه های ژنتیکی نزدیک به ۴۰۰ گونه از ۷۰ هزار گونه شناخته شده در این کشور را ثبت کرده اند.
این فرایند طولانی با محققانی مانند هارلی شروع می شود که به جستجوی گونه ها کمک می کنند. نمونه های جمع آوری شده پیش از این که به لابراتوار های توالی یابی ارسال شوند، برای مرتب سازی فرستاده می شوند. سپس داده ها به صورت آنلاین به اشتراک گذاشته می شود.
بلکستر اظهار داشت: ما قادر خواهیم بود به یک گونه نگاه و بررسی نماییم که آیا در خطر انقراض قرار دارد یا خیر و می دانیم که برای حفظ آن چه کاری باید انجام دهیم.
دانشمندان افزودند که رمزگشایی دی ان ای به تنهایی گیاهان و حیوانات درحال انقراضی که تعداد آنها رو به افزایش است را نجات نمی دهد، اما می تواند برای پیشگیری از آن مفید باشد.