اخبار فناوری و موبایل
نیوزتل: از آنجائیکه استفاده از ˮسیگار الکترونیکیˮ(e-cigarettes) میان افراد افزایش یافته است، خیلی از پژوهشگران در حال کوشش برای درک نتایج بلند مدت این سیگار بر سلامتی بدن انسان هستند.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، سیگار برقی یا سیگار الکترونیکی وسیله ای است الکترونیکی که استعمال دخانیات را شبیه سازی می کند. این کار توسط تولید بخارات خاصی که بو، طعم، مزه و احساس کشیدن سیگار واقعی را به مصرف کننده بدهد اما زیان های سیگار واقعی را نداشته یا این زیان ها به حداقل برسد در این گونه سیگارها انجام می گردد.
مطالعه جدید محققان “دانشگاه بیرمنگام” بریتانیا نشان داده است که دود این سیگار می تواند به سلول های ایمنی بدن در ریه صدمه برساند.
در این مطالعه جدید محققان آزمایشاتی را بر روی نمونه های بافت ریه در آزمایشگاه انجام دادند. آزمایشات نشان داد که در مواجهه با دود مصنوعی سیگار الکترونیکی، “ماکروفاژهای آلوئولی”(alveolar macrophage) که مهم ترین سلول های ایمنی ریه شناخته می شوند، از بین می روند.
به علاوه دود سیگار الکترونیکی تولید رادیکال های آزاد را افزایش داده و سبب مرگ سلول های بدن می گردد.
“دیوید تیکت” نویسنده ارشد این مطاله اظهار داشت: اگر افراد سیگار الکترونیکی یا هر نوع سیگار دیگری را ترک نکنند پس از گذشت ۲۰ الی ۳۰ سال به “بیماری مزمن انسدادی ریه”(COPD) مبتلا می شوند. بیماری مزمن انسدادی ریه، نوعی بیماری انسدادی ریوی است که با محدود بودن علامت مسیر هوایی به صورت مزمن شناسایی می گردد. این بیماری به مرور زمان بدتر می گردد.
این مطالعه در مجله ” Thorax “منتشر شد.