دسترسی به وای-فای فوق سریع با نخستین فرستنده رادیو لیزری

نیوزتل: پژوهشگران دانشگاه هاروارد به فناوری جدیدی دست یافته اند که از لیزرها برای تولد امواج رادیویی استفاده می نماید و منجر به توسعه یک فرستنده / گیرنده رادیو لیزری شده که وای-فای فوق سریع را به ارمغان می آورد.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، محققان دانشکده علوم مهندسی و کاربردی دانشگاه هاروارد (SEAS) برای اولین بار از لیزر نیمه هادی برای ارسال و دریافت سیگنال های رادیویی استفاده کردند. این دستگاه ترکیبی الکترونیک-فوتونی از یک لیزر برای استخراج و ارسال سیگنال های مایکروویو استفاده می نماید و نرخ داده ای را نمایش می دهد که امکان دارد یک روز به وای-فای فوق سریع منجر شود.
شنیدن آواز یک خواننده مشهور از رادیو امکان دارد چندان خاص به نظر نرسد، اما زمانی که این صدا از جانب نخستین فرستنده و گیرنده رادیویی با استفاده از لیزر فرستاده شده باشد فرق می کند.
با عنایت به گفته تیم پشت این تکنولوژی جدید، لیزر نه تنها امواج مایکروویو را به شکل بی سیم ساطع می کند، بلکه آنها را تنظیم می کند و سیگنال های بی سیم رادیویی را دریافت می کند.
رادیو لیزر با استفاده از یک “شانه لیزر مادون قرمز”( infrared laser frequency comb) کار می کند. این لیزر یک فرکانس واحد را تولید می کند. شبیه به یک ویولن که فقط یک نت مشخص را بنوازد، درست در نقطه مقابل تولید کننده نویز سفید که همه طیف صداها را پخش می کند.
در یک “شانه فرکانس”، لیزر چندین پرتو را در چندین فرکانس جدا از هم مانند دندانه های یک شانه تولید می کند بنا بر این چنین نامی دارد.
این تیم در سال ۲۰۱۸ دریافت که دندانه های نوری یک شانه لیزر می توانند در مقابل یکدیگر تشدید شوند و موجب شوند که الکترون ها در حفره لیزر در فرکانس های مایکروویو در طیف رادیویی نوسان کنند. در الکترود بالایی دستگاه، یک شکاف کوچک است که بعنوان یک آنتن دو قطبی عمل می کند.

محققان با تنظیم شانه توانستند داده های مربوط به انتشار مایکروویو را رمزگذاری کنند. سپس توسط آنتن به نقطه دریافت خود فرستاده شد، جایی که پیش از فیلتر شدن و رمزگشایی توسط یک کامپیوتر به وسیله یک آنتن شیپوری دریافت می شود.
علاوه بر این، تکنولوژی لیزر می تواند سیگنال های رادیویی را دریافت کند و رفتار لیزر را می توان از طریق دور با استفاده از ریزموج ها (مایکروویو) از یک دستگاه دوم کنترل کرد.
“مارکو پیکاردو” یکی از محققان این پروژه می گوید: همه چیز در این دستگاه یکپارچه که امید ارتباطات بی سیم در آینده است، خلاصه شده است. در حالیکه تا تحقق رؤیای ارتباطات بی سیم با سرعت تراهرتز راه زیادی در پیش است، این تحقیق مسیری روشن برای چگونگی دستیابی به آن نمایش می دهد.
این تحقیق در National Academy of Sciences انتشار یافته است.

منبع: