اخبار فناوری و موبایل
نیوزتل: تلسکوپ فضایی ˮگایاˮ (Gaia) اخیراً هنگامیکه در حال جستجوی در آسمان به منظور نشان دادن یک میلیارد ستاره در کهکشان راه شیری به دانشمندان بود، نیم نگاهی به اجسام آسمانی که نزدیک منظومه شمسی قرار دارد، انداخته و موفق به رصد سیارک هایی در منظومه شمسی شده است.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا، تلسکوپ فضایی گایا تابحال موفق به جمع آوری داده های ارزشمندی شده که نتیجه یکی از آنها این بود که دانشمندان توانستند وزن کهکشان راه شیری را توسط داده های این تلسکوپ و تلسکوپ هابل تخمین بزنند. حالا در آخرین رصد خود، این تلسکوپ موفق به شناسایی یک سیارک شده است.
گایا (Gaia) یک تلسکوپ فضایی است که در سال ۲۰۱۳ توسط آژانس فضایی اروپا (ESA) راه اندازی شده و انتظار می رود مأموریت آن تا سال ۲۰۲۲ ادامه یابد. این تلسکوپ فضایی برای اختر سنجی با دقت بی سابقه ای از موقعیت ها، فاصله ها و حرکت ها طراحی شده است.
در کنار پردازش گسترده و تجزیه و تحلیل داده های گایا در آماده سازی برای انتشار داده های بعدی، دانشمندان طی تجزیه و تحلیل داده های کنونی آن، موفق به کشف سیارکی که توسط گایا شناسایی شده، گشته اند. داده های گایا در این باره بطور منظم بوسیله یک سیستم آگهی آنلاین به
اشتراک گذاشته می شود تا ستاره شناسان در سراسر جهان بتوانند پیگیری لازم را انجام دهند. برای مشاهده این سیارک ها، یک تلسکوپ با قطر ۱ متر یا بزرگ تر مورد نیاز است.
سیارک ها (Asteroids) اجسام کوچکی هستند که از سنگ یا فلز و سنگ و فلز ساخته شده اند. سیارک ها معمولاً اجسام نامنظمی هستند و بر گرد خورشید حرکت می کنند.
میلیون ها سیارک در منظومه خورشیدی ما وجود دارند.
منبع: نیوزتل