اخبار فناوری و موبایل
به گزارش نیوزتل پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدیدی به این نتیجه رسیدند که آلودگی هوای ناشی از ترافیک می تواند در افزایش اضطراب دوره کودکی موثر باشد.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از نیوز مدیکال نت، قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا، یک مشکل جهانی است که علاوه بر ناراحتی های قلبی، باعث ابتلاء به مشکلاتی مانند آسم و بیماری های تنفسی می شود. به گزارش “سازمان جهانی بهداشت”(WHO)، سالانه میلیون ها مورد مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا رخ می دهد و پژوهش ها هم نشان می دهند که آلودگی هوا می تواند بر متابولیسم بدن کودکان و رشد عصبی آنها مؤثر باشد.
پژوهشگران “دانشگاه سینسیناتی”(University of Cincinnati) و “مرکز پزشکی بیمارستان کودکان سینسیناتی”(CCHMC) آمریکا، ارتباط میان قرار گرفتن در معرض آلودگی هوای ناشی از ترافیک و اضطراب دوره کودکی را با کمک مطالعه شیمی اعصاب کودکان مورد بررسی قرار داده اند.
شواهد این پژوهش نشان می دهند که سیستم عصبی مرکزی، به صورت کلی در مقابل آلودگی هوا صدمه پذیر است و نقش مهمی در ابتلاء به اختلالات روحی مانند اضطراب و افسردگی دارد.
دکتر “کلی برونست”(Kelly Brunst)، استادیار بخش سلامت محیط زیست دانشگاه سینسیناتی و نویسنده ارشد این پژوهش اظهار داشت: این پژوهش، اولین پژوهشی است که برای ارزیابی تأثیر آلودگی هوای ناشی از ترافیک بر در هم ریختگی تنظیمات متابولیک مغز و بروز نشانه های کلی اضطراب در کودکان، از تصویربرداری عصبی استفاده می نماید.
پژوهشگران، نتایج تصویربرداری عصبی ۱۴۵ کودک با میانگین سنی ۱۲ سال را تحلیل کردند و سطح “میو- اینوزیتول” (myo-inositol) مغز آنها را با کمک ام آرآی مورد بررسی قرار دادند. میو- اینوزیتول، نوعی متابولیت است که به صورت طبیعی در سلول های خاصی از مغز موسوم به “سلول های گلیال”(glial cells) وجود دارد و مانند یک تنظیم کننده هورمون و انسولین عمل می کند. افزایش سطح میو- اینوزیتول، با افزایش تعداد سلول های گلیال در ارتباط می باشد.
پژوهشگران دریافتند که قرار گرفتن در معرض سطح بالایی از آلودگی هوای ناشی از ترافیک می تواند میو- اینوزیتول مغز را به صورت قابل ملاحظه ای افزایش دهد. آنها باور دارند که افزایش سطح میو- اینوزیتول، با بروز نشانه های اضطراب در ارتباط می باشد.
برونست افزود: ما دریافتیم نشانه های اضطراب در گروه هایی که بیشتر در معرض آلودگی هوای ناشی از ترافیک قرار دارند، ۱۲ درصد بیشتر است.
وی ادامه داد: افزایش نشانه های اضطراب در این گروه از کودکان، یک مورد نسبتاً کوچک برای مطالعه به حساب می آید و نمی توان از آن برای تشخیص بالینی اضطراب بهره برد اما من باور دارم که این پژوهش می تواند تأثیر قابل توجهی بر سلامت مردمی داشته باشد که بیشتر در معرض آلودگی هوا قرار دارند. نتایج به دست آمده نشان می دهند که این گروه از مردم، بیشتر در معرض خطر ابتلاء به اضطراب قرار دارند.
این پژوهش، در مجله “Environmental Research” به چاپ رسید.