اخبار فناوری و موبایل
پژوهشگران روسی در بررسی جدیدی، تاثیر تفاوت جنسیتی را در شدت بیماریهای عفونی و واکنش التهابی بدن موش ها ارزیابی کردند.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از برایت سرف، یکی از زیست شناسان “دانشگاه دوستی ملل روسیه” (RUDN University) در پژوهش جدیدی، گسترش واکنش ایمنی را در حیوانات نر و ماده قبل از بلوغ آنها بررسی نموده است.
“آنا کاسیروا”(Anna Kosyreva) در بررسی های خود دریافت که شدت بیماریهای عفونی و التهابی و مرگ و میر ناشی از آن در این دوره سنی، به هورمون های جنسی وابسته نیست، بلکه به مجموعه ای از کروموزوم ها موسوم به “کاریوتیپ” (Karyotype) وابسته است.
میزان هورمون های جنسی بدن یک حیوان در طول عمر او باتوجه به وضعیت سیستم ایمنی تغییر می کند. ارتباط میان این دو روند تا حالا بطور کامل درک نشده است. هنوز مشخص نیست که هورمون های جنسی چگونه بر سیستم ایمنی حیوانات قبل از بلوغ آنها اثر می گذارند.
کاسیروا در این پژوهش تلاش نموده است تا برای اولین بار، تفاوت های واکنش ایمنی را در موش های نر و ماده قبل از بلوغ آنها بررسی کند. یافته های این پژوهش می توانند به ارائه درمان های موثرتری برای بیماریهای کودکان و افزایش ایمنی واکسن کمک کنند.
کاسیروا افزود: درک خاصیت های واکنش ایمنی در حیوانات قبل از بلوغ آنها می تواند به ابداع روش های ایمنی درمانی موثرتر کمک نماید و عوارض جانبی واکسیناسیون را در کودکان به حداقل برساند. به همین دلیل، ما تصمیم گرفتیم تا بر تفاوت های جنسی در واکنش التهابی موش ها قبل از بلوغ آنها تمرکز نماییم.
پژوهشگران در این آزمایش، ۵۱ موش ۱۰ روزه را مورد بررسی قرار دادند که ۲۱ موش ماده و ۳۰ موش نر را شامل می شدند. آنها به ۳۵ موش، “لیپوپلی ساکارید”(lipopolysaccharide) تزریق کردند تا شرایط بیماری شدید عفونی را در آنها ایجاد کنند. پژوهشگران ۲۴ ساعت بعد از تزریق، به ارزیابی ریه، کبد و تیموس در موش های نجات یافته پرداختند. آنها قبل از تزریق، سطح هورمون های استرادیول و تستوسترون موش ها را اندازه گیری کردند و همین طور سطح هورمون “کورتیکواستروئید”(corticosteroids) را نیز مورد بررسی قرار دادند.
پژوهشگران در بررسی های خود دریافتند که تفاوت های جنسی در واکنش ایمنی نسبت به لیپوپلی ساکارید در موش های نر و ماده، به هورمون های جنسی وابسته نیست اما پیشرفت التهاب در موش های نر شدیدتر است. هرچه واکنش التهابی فعال تر باشد، احتمال مرگ و میر در موش های نر بالاتر است. هورمون های جنسی نتوانستند این تفاوت را توضیح دهند اما فرضیه پژوهشگران این است که شاید کروموزوم های X در این روند نقش داشته باشند.
این پژوهش، در مجله “Scientific Reports” به چاپ رسید.