اخبار فناوری و موبایل
نیوزتل تشخیص خون انسان از خون حیوان با روشی نوین
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، این روش می تواند به زودی به یکی از ابزارهای پرارزش جهت بررسی صحنه جرم تبدیل گردد چون که لدنف روشی سریع و دقیق برای تشخیص خون انسان از خون حیوانات عرضه کرده است.
در این مطالعه، لدنف شیمیدان قانونی دانشگاه آلبانی و “اولینا میستک-مورابیتو”(Ewelina Mistek-Morabito) دانشجوی دکترای شیمی در آزمایشگاه لندف، از فناوری لیزر برای تمایز سریع نمونه های خون انسان از حدود ۱۲ گونه از حیوانات استفاده کردند.
در زمانی که فرد مظنون در مورد برخورد خودرواش به یک انسان یا حیوان مطمئن نیست، این روش می تواند روشی مهم و کلیدی در حل پرونده های تحقیقات تصادف اتومبیل باشد. بعنوان مثال، “جیسون راونسبورگ”(Jason Ravnsborg) دادستان کل داکوتای جنوبی اخیراً وقتی به مقامات رسمی اظهار داشت که فکر می کند با ماشین به یک گوزن برخورد کرده است، توجه ملی را جلب کرد چون که متوجه نشده بود که در ماه سپتامبر در یک جاده تاریک با یک عابر پیاده برخورد کرده و او را کشته است.
لدنف اظهار داشت: بیشتر روش های فعلی که برای تشخیص فرق بین خون انسان و حیوان استفاده می شود، در صحنه جرم قابل استفاده نیست که این امر منجر به تخریب نمونه می شود. به همین دلیل ما راهی نوین برای آزمایش رد خون جا مانده بر روی سپر خودرو مظنون ارایه داده ایم که می تواند بلافاصله به کارشناسان صحنه جرم کمک نماید.
روش لدنف مبتنی بر طیف سنجی رامان(Raman spectroscopy) است و با تاباندن لیزر به یک نمونه خون خشک و اندازه گیری اثر متقابل، کار می کند. در هر صورت هیچ دو نمونه ای نتایج یکسانی را عرضه نمی دهند و نتایج منحصر به فردی(مشابه اثر انگشت) را عرضه می دهند. آزمایش بلافاصله انجام می شود و سبب از بین رفتن نمونه نمی گردد و برای آزمایش در آینده هم حفظ می شود.
در مطالعه جدید لدنف در آزمایشگاه ۱۵ نمونه خون انسان و در مجموع نمونه خون ۸۹ حیوان که شامل گربه، سگ، خرگوش، اسب، گاو، خوک، صاریغ و راکون بودند را با روش طیف سنجی معروف به (ATR FT-IR) مورد بررسی قرار داد.
باآنکه هر نمونه تقریباً با چشم غیر مسلح یکسان به نظر می رسید، اما انجام تجزیه و تحلیل با کمک روش طیف سنجی ATR FT-IR و محاسبات آماری توانست نمونه ها را با دقت ۱۰۰ درصد از یکدیگر جدا کند و تشخیص دهد کدام نمونه برای انسان و کدام برای حیوان است.
در آزمایشات دیگر محققان نمونه های خون سه گونه دیگر از حیوانات همچون گوزن، الک و راسوی اهلی را برای آزمایش بیشتر مورد بررسی قرار دادند و باردیگر همه نمونه ها به درستی طبقه بندی شدند.
مورابیتو اظهار داشت: ما بسیار هیجان زده ایم. تکنیک طیف سنجی ATR FT-IR به اندازه کافی حساس است تا تفاوت های جزئی را تشخیص دهد و می تواند با موفقیت تفاوت بین خون انسان و حیوان را تشخیص دهد.
محققان حالا در حال همکاری با “ری ویکنهایزر” (Ray Wickenheiser)، مدیر آزمایشگاه جنایی پلیس ایالتی نیویورک هستند تا این کشفیات را به یک ابزار قابل حمل مناسب جهت استفاده در تحقیقات جنایی تبدیل کنند.
یافته های این مطالعه در مجله “Communications Chemistry” منتشر گردید.
منبع: newstel.ir