استفاده از پردازنده ۲۳ سال پیش اپل در مریخ نورد استقامت !

به گزارش نیوزتل طبق اعلام ناسا، قلب مریخ نورد ˮاستقامتˮ میزبان پردازنده مرکزی کامپیوتر اپل مدل ˮiMac G۳ˮ است که با وجود گذشت ۲۳ سال از ساخت آن، هنوز هم قدرتمند است و مورد استفاده قرار می گیرد.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از انگجت، وقتی کاوشگر “استقامت” ناسا در تاریخ ۱۸ فوریه خویش را به سطح مریخ رساند، این کار را با کمک همان پردازنده ای انجام داد که نیروگاه اصلی کامپیوتر “iMac G۳” ساخت شرکت اپل در سال ۱۹۹۸ بود. همین کامپیوتر بود که در زمان معرفی سبب نجات تجارت شرکت اپل شد و پیشگیری از ورشکستگی آن شد و به آن کمک کرد تا به اپل امروزی تبدیل گردد.
اکنون اعلام شده است که جدید ترین مریخ نورد ناسا معروف به “استقامت”(Perseverance) دارای پردازنده مرکزی همان کامپیوتر به نام “PowerPC ۷۵۰” است. گفتنی است که این پردازنده سال جاری حدود ۲۳ سال از عمر آن می گذرد.
طبق استانداردهای مدرن امروزی، این پردازنده چیزی نیست که بتوان در مورد آن چیز زیادی نوشت. این پردازنده یک پردازنده تک هسته ای با تقریباً شش میلیون ترانزیستور و سرعت ۲۳۳ مگاهرتز است. این را با تراشه M۱ جدید اپل مقایسه کنید که دارای ۱۶ میلیارد ترانزیستور و حداکثر سرعت ۳.۲ گیگاهرتز است و از اینجا مشخص می شود که ما در مورد یک پردازنده بسیار متوسط صحبت می نماییم.

اما سرعت، دلیل استفاده از آن توسط ناسا نیست، بلکه ناسا به دنبال استفاده از قطعات و فناوری هایی است که خویش را کاملا ثابت کرده و قابل اعتماد باشند. بعنوان مثال، ناسا در سال ۲۰۰۶ کاوشگر “نیو هورایزنز”(New Horizons) خویش را به پردازنده “مونگوس-وی”(Mongoose-V) مجهز کرد که یک نسخه مقاوم شده در مقابل اشعه از پردازنده اصلی کنسول پلی استیشن معروف به “MIPS R۳۰۰۰” است و هنگامی که شما یک مریخ نورد ۲.۴ میلیارد دلاری را به یک سفر یک طرفه به سیاره ای می فرستید که در فاصله ۳۸.۶ میلیون مایلی از زمین قرار دارد، به یک پردازنده مرکزی نیاز دارید که بیشتر از همه قابل اطمینان باشد و این دقیقاً همان چیزی است که پردازنده “PowerPC ۷۵۰” بارها و بارها نشان داده است.
نسخه “RAD۷۵۰” از پردازنده “PowerPC ۷۵۰” که در قلب “استقامت” قرار گرفته است، بگونه ای مقاوم شده تا اشعه های قدرتمند و دمای بین منفی ۵۵ تا مثبت ۱۲۵ درجه سانتیگراد را تحمل کند.
همچنین پردازنده “RAD۷۵۰” هم اکنون تقریباً در قلب ۱۰۰ ماهواره در مدار زمین قرار دارد که همه آنها هنوز به خوبی کار می کنند.

منبع: