واکسیناسیون مادران می تواند به محافظت از نوزادان در مقابل کووید-۱۹ کمک نماید

نیوزتل: پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدیدی دریافته اند که واکسیناسیون مادران می تواند پادتن های مورد نیاز را به نوزادان انتقال دهد و از آنها در مقابل کووید-۱۹ محافظت کند.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از وب سایت رسمی دانشگاه واشنگتن، پژوهش جدیدی نشان میدهد مادرانی که واکسن کووید-۱۹ را دریافت می کنند، می توانند پادتن های محافظ را حداقل ۸۰ روز بعد از واکسیناسیون بواسطه شیر خود به نوزادان انتقال دهند.
“جینی کلی”(Jeannie Kelly)، پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: پژوهش ما نشان داد که پادتن های مقابله کننده با کووید-۱۹، دو هفته بعد از اولین تزریق، در شیر مادر افزایش می یابند. این واکنش طی دوره بررسی ما که حدودا سه ماه به طول انجامید، پایدار بود. سطح پادتن ها در آخر پژوهش نیز هنوز بالا بود؛ بدین سبب احیانا محافظت طولانی تر هم می شود.
پژوهشگران “دانشگاه واشنگتن”(Washington University)، بررسی کوچکی را روی پنج مادر انجام دادند که دو دوز واکسن “فایزر” را دریافت کرده بودند. این پژوهش، شواهدی در خصوص واکنش ایمنی بلندمدت را نشان داد که در نوزادان و کودکان نوپای مادران واکسینه شده به وجود می آید.
کلی افزود: هم اکنون اطلاعات اشتباه بسیاری در مورد واکسن وجود دارد. پست های واقعا ترسناک و گمراه کننده ای در شبکه های اجتماعی دیده می شوند که برای ترساندن مادران طراحی شده اند. بنا بر این ما احساس کردیم که باید این مساله را بررسی نماییم. ما می دانیم که این نوع پادتن ها، دهان و گلوی نوزادان را می پوشانند و هنگام نوشیدن شیر مادر، از او در مقابل بیماری محافظت می کنند. بدین ترتیب، واکسینه شدن در دوره شیردهی، نه فقط از مادر محافظت می کند، بلکه می تواند برای ماه ها به محافظت از نوزاد بپردازد.
پژوهشگران در این پروژه، سطح پادتن های کووید-۱۹ در شیر مادر را قبل از واکسینه شدن مادران و بعد از دریافت اولین دوز واکسن مورد بررسی قرار دادند.
بااینکه پژوهش های دیگری نیز نشان داده اند که واکسن های کووید-۱۹، پادتن هایی را تولید می کنند که بواسطه شیر مادر به نوزاد منتقل می شود اما این اولین پژوهشی است که برای ردیابی سطح خاصی از این پادتن ها در شیر مادر طی یک مدت طولانی صورت می گیرد.
سن نوزادان بانوانی که در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفتند، بین یک تا ۲۴ ماه بود. پژوهشگران برای سنجش واکنش ایمنی در شیر مادر، سطح ایمونوگلوبین های “IgA” و “IgG” را مورد بررسی قرار دادند که پادتن های مورد استفاده سیستم ایمنی برای مقابله با عفونت در نوزادان هستند.
یافته های این پژوهش تایید می کنند که شیر مادر بلافاصله بعد از تزریق اولین دوز واکسن، سطح بالایی از پادتن های IgA و IgG را شامل می شود. هر دو پادتن، طی ۱۴ تا ۲۰ روز بعد از اولین واکسیناسیون، در همه شرکت کنندگان به سطح قابل توجهی رسیدند.
“میستی گود”(Misty Good)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: پژوهش ما به شمار کمی از شرکت کنندگان محدود شده است اما یافته های این پژوهش، اخبار دلگرم کننده ای را در مورد مزیت ایمنی بالقوه بعد از واکسیناسیون برای نوزادان شیرخوار ارائه می دهند. پژوهش ما برای اولین بار نشان میدهد که پادتن های کووید-۱۹ تا ماه ها بعد از واکسیناسیون مادر، در شیر او باقی می مانند.
یافته های بررسی دانشگاه واشنگتن، به پژوهش های پیشین در مورد واکسیناسیون مادران شباهت دارد که تا شش ماه بعد از واکسیناسیون آنفلوآنزا و سیاه سرفه، سطح بالایی از پادتن ها را در شیر مادر نشان داده اند.
بااینکه باید بررسی های بیشتری در مورد واکسیناسیون کووید-۱۹ مادران صورت بگیرد تا طول تولید پادتن در شیر مادر و تاثیر آن بر میزان عفونت نوزاد بررسی شود اما تحقیقات برای تایید مزایای واقعی واکسن کووید-۱۹ در محافظت از مادر و نوزاد ادامه دارد.
این پژوهش، در “Journal of Obstetrics and Gynecology” به چاپ رسید.

منبع: