اخبار فناوری و موبایل
بر طبق مطالعه ای که در مجله ی ˮBMC Public Healthˮ انتشار یافته است نوشیدن قهوه کافئین دار یا بدون کافئین(آسیاب شده یا قهوه فوری) می تواند خطر مبتلاشدن به بیماریهای مزمن کبدی را کم کند.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از یورک آلرت، محققان دانشگاه ساوتهمپتون(Southampton) و ادینبرو (Edinburgh) در انگلیس دریافتند که نوشیدن همه ی انواع قهوه می تواند از مبتلاشدن به بیماریهای مزمن کبدی و فوت در اثر این بیماریها پیشگیری کند. این در صورت مصرف حداکثر سه تا چهار لیوان قهوه در روز است.
نویسندگان این مقاله به بررسی داده های زیستی متعلق به ۴۹۵ هزار و ۵۸۵ نفر از افرادی که قهوه مصرف می کردند پرداختند. این افراد طی ۱۰.۷ سال تحت نظر بودند تا مشخص شود چه افرادی مبتلا به بیماری مزمن کبدی و بیماریهای در رابطه با آن می شوند.
از میان شرکت کنندگان در این تحقیقات ۷۸ درصد افراد یعنی ۳۸۴ هزار و ۸۱۸ نفر قهوه ی دمی، فوری، با کافئین و بی کافئین مصرف می کردند و ۲۲ درصد شرکت کنندگان یعنی ۱۰۹ هزار و ۷۶۷ نفر هیچ نوع قهوه ای مصرف نمی کردند.
در طول دوره ی تحقیقات ۳۶۰۰ نفر به بیماری مزمن کبدی مبتلا شدند که ۳۰۱ نفر از آنها جان خودرا از دست دادند. علاوه بر آن ۵۴۳۹ نفر به بیماری کبد چرب و بیماری مزمن کبدی مبتلا شدند و ۱۸۴ نفر نیز به صورتی سرطان کبد گرفتار شدند.
افرادی که قهوه می نوشیدند در مقایسه با گروه دیگر ۲۱ درصد خطر مبتلاشدن به بیماری مزمن کبدی کمتری نشان دادند، ۲۰ خطر مبتلاشدن به کبد چرب آنها کمتر بود و ۴۹ درصد کاهش خطر مرگ و میر در اثر بیماری مزمن کبدی داشتند.
گروهی که قهوه آسیاب شده مصرف می کردند بیشترین فایده را بردند برای اینکه قهوه ی آسیاب شده حاوی موادی به نام کهوهول(Kahweol) و کفستول (cafestol) است که مشخص شده برای رفع بیماریهای مزمن کبدی در حیوانات مفیدست.
قهوه فوری که مقادیر کمتری از این مواد را در خود دارد نیز موجب کاهش خطر مبتلاشدن به بیماریهای مزمن کبدی شد.
دکتر الیور کندی(Oliver Kennedy) نویسنده ی اصلی این مقاله می گوید: قهوه به شکل گسترده در دسترس عموم است و باتوجه به تحقیقات ما می تواند چاره بالقوه ای برای پیش گیری از مبتلاشدن به بیماریهای مزمن کبدی باشد. این مساله برای کشورهایی با درآمد پایین و دسترسی کم به مراکز بهداشتی باارزش خواهد بود.
پژوهشگران خاطرنشان کردند، در این تحقیقات تغییر در مصرف و نوع قهوه بررسی نشده است و همین طور از آنجائیکه شرکت کنندگان غالبا سفیدپوست و از طبقه اجتماعی بالایی بودند نمی توان این یافته ها را به تمام جوامع و کشورها تعمیم داد.
پژوهشگران می گویند، در تحقیقات آینده باید میزان دقیق مصرف قهوه تحت نظر قرار گیرد و این بررسی ها بر روی گروه های متنوع تری از شرکت کنندگان صورت گیرد.