اخبار فناوری و موبایل
به گزارش نیوزتل ناسا به تازگی در حساب کاربری خود در اینستاگرام تصویری زیبا از ناحیه شمالی ماه منتشر نمود.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا، ناسا با انتشار این تصویر نوشت: “فضاپیمای گالیله” (Galileo spacecraft) ما این تصویر موزاییک رنگ کاذب که از مجموعه ای از ۵۳ تصویر تشکیل شده را هنگامی که ۷ دسامبر سال ۱۹۹۲ بر فراز نواحی شمالی ماه در حرکت بود، ثبت کرده است. در آن زمان فضاپیما در راه رفتن به سمت سیاره مشتری بود.
این تصویر به ما کمک می نماید تا تغییرات رخ داده در بخش هایی از نیمکره شمالی ماه را مشاهده نماییم. مناطق به رنگ صورتی روشن همچون ناحیه اطراف حوضچه برخوردی بیضی شکل پر از گدازه بحران ها که در پایین تصویر قرار دارد، کوهسارهای ماه هستند.
سایه های آبی و نارنجی رنگ نیز نشان دهنده جریان گدازههای آتشفشانی باستانی هستند.
در سمت چپ ناحیه بحران ها (Crisium) که به رنگ آبی تیره است، دریای آسایش و جایی است که آپولو ۱۱ در آن ناحیه فرود آمد، قرار دارد. این ناحیه نسبت به نواحی بالای آن که به رنگ سبز و نارنجی هستند، از نظر تیتانیوم غنی تر است.
خاک های نازک غنی از مواد معدنی در رابطه با برخورد شهاب سنگ ها یا سیارک ها با رنگ های آبی روشن نمایان هستند. جوانترین دهانه ها نیز همانند پرتوهای آبی رنگ هستند.
کاوشگر “گالیله” به افتخار “گالیلئو گالیله” ستاره شناس ایتالیایی که چهار قمر مشتری را کشف کرد، گذاشته شده است. دوربین آن و ۹ ابزار دیگر به دانشمندان کمک کرد تا اکتشافات مختلفی انجام دهند که یکی از آن کشفیات این بود که نشان می داد قمر یخی اروپا احیانا دارای یک اقیانوس زیرسطحی است. ماموریت جانشین گالیله، “جونو” نام دارد و درحال بررسی سیستم جوویان است تا به دانشمندان در درک بهتر منشا منظومه شمسی ما کمک نماید.
“جونو” نیز نام فضاپیمای رباتیک بدون سرنشینِ ناسا است که در چهارم ژوئیه ۲۰۱۶ در مدار قطبی سیاره مشتری قرار گرفت. این کاوشگر فضایی در پنجم اوت ۲۰۱۱ از فلوریدا به فضا پرتاب شده و شرکت “لاکهید مارتین” و “مؤسسه تحقیقات جنوب غربی” سازنده و پیمانکار هدایت آن هستند.
نیروی “جونو” با انرژی خورشیدی تامین می شود. این فضاپیما در مدار قطبی مشتری قرار گرفته تا ترکیب، میدان گرانشی، میدان مغناطیسی و مگنتوسفرِ مشتری را بررسی کند. “جونو” همین طور تلاش هایی برای یافتن سرنخ هایی در مورد چگونگی تشکیل این سیاره، همچون احتمال داشتنِ یک هسته سنگی، مقدار آب موجود در ژرفای جو آن، توزیع انبوه جرمی و بادهای عمیق آن که سرعت آن می تواند تا ۶۱۸ کیلومتر در ساعت برسد، دارد.
“جونو” بعد از فضاپیمای “گالیله” که از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۳ به دور مشتری گشت، دومین فضاپیمایی است که مدار مشتری را دور می زند. نام “جونو” از اساطیر یونانی-رومی برگرفته شده است.
منبع: newstel.ir