اخبار فناوری و موبایل
کامران وفا، برگزیده چهارمین دوره جایزه مصطفی، بخش نقدی جایزه خودرا به گروهای عام المنفعه ایرانی در زمینه علوم بنیادی اعطا کرد.
به گزارش نیوزتل به نقل از مهر، چهارمین دوره اعطای جایزه مصطفی (ص) همزمان با ولادت حضرت پیامبر (ص) با حضور دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری، علی اکبر صالحی رییس سابق سازمان انرژی اتمی، زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در محل تالار وحدت انجام شد.
برگزیدگان این دوره از جایزه معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتند.
کامران وفا یکی از برگزیدگان این دوره از جایزه در حاشیه مراسم اعطای جایزه مصطفی (ص) در جمع خبرنگاران اظهار داشت: یک چهارم جمعیت جهان مسلمان هستند اما متاسفانه یک چهارم علم متعلق به مسلمانان نیست. امیدواریم با تلاش دانشمندانی که در کشورهای اسلامی زندگی می کنند، این مساله جبران شود و از نظر علمی به سطح دنیا برسند.
وی اظهار داشت: علم برای جامعه مسلمانان غریبه نیست و در گذشته نه چندان دور دوران طلایی علم در کشورهای اسلامی گذرانده شده و دانشمندان نامداری در ایران داشته ایم.
این برگزیده جایزه مصطفی اظهار داشت: این نشان میدهد علم می تواند بسیار نزدیک به جامعه ما باشد هرچند که هم اکنون کمی از جامعه اسلامی دور شده است.
وی درباب پژوهش خود در حوزه «نظریه F» اضافه کرد: پژوهشی که من انجام می دهم هم اکنون هیچ نمودی در جامعه و اثر مستقیمی بر زندگی بشر ندارد.
وفا افزود: علم لزوماً برای این ساخته نشده که در همان لحظه روی زندگی بشر تاثیر بگذارد و در حقیقت سرمایه گذاری برای آینده بشر است.
برگزیده جایزه مصطفی ۲۰۲۱ افزود: نتایج کاری که در قرن ۱۹ انجام دادیم را امروز می بینیم، بدین سبب سرعت در علم جایی ندارد.
به گفته وفا، حوزه ای که من در آن کار می کنم یعنی «نظریه ریسمان» هم اکنون هیچ تاثیری بر زندگی بشر ندارد، تنها فهم ما را از جهان بیشتر می کند.
وی درباب جایزه مصطفی بیان کرد: تمام قسمت نقدی جایزه را بعنوان سرمایه اولیه به بنیاد عام المنفعه ای در ایران اهدا می کنم که در زمینه علوم بنیادین فعالیت می نمایند.
وی افزود: این مساله می تواند به رشد علوم پایه در ایران و کشورهای همسایه کمک نماید.