اخبار فناوری و موبایل
نیوزتل ذخیره اطلاعات یک میلیارد دیسک بلو-ری در ویفر الماسی
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، شرکت ژاپنی “Adamant Namiki Precision Jewel Co” و محققان دانشگاه “ساگا” در کیوشو ژاپن، متد جدیدی را برای تولید انبوه ویفرهای دو اینچی(۵ سانتی متری) ساخته شده از الماس ابداع نموده اند.
در حالیکه الماس یکی از امیدوارکننده ترین مواد مورد استفاده برای سیستم های محاسباتی کوانتومی است، وجود نیتروژن بیش از اندازه در یک الماس، قابلیت ذخیره سازی کوانتومی آنرا مختل می کند. اما این الماس جدید با خلوص فوق العاده بالا حاوی تنها سه اتم نیتروژن در میلیارد است که آنرا برای کاربردهای کوانتومی، مانند کامپیوتر های کوانتومی، حافظه کوانتومی و دستگاههای سنجش کوانتومی کاربردی می کند.
ویفرهای الماسی که “الماس کنزان”(Kenzan Diamond) نام دارند، می توانند در حافظه کوانتومی استفاده شوند، چونکه خلوص فوق العاده بالای الماس به آن اجازه می دهد تا ۲۵ اگزابایت، معادل یک میلیارد دیسک بلوری داده را در خود ذخیره کند.
تا به حال، کریستال های الماس قابل استفاده فقط حدود ۴ میلی متر مربع بوده اند و الان انتظار می رود که این تکنولوژی جدید به تحقق کامپیوتر های کوانتومی در آینده منجر شود.
ویفرهای الماسی با رشد کریستال ها بر روی یک ماده ی بستر که معمولا یک سطح صاف است، تولید می شوند. در فناوری پرورش کریستال الماس، باید از گاز نیتروژن برای به دست آوردن نرخ رشد بالا استفاده شود، ازاین رو ناخالصی های نیتروژن با غلظت چند ppm در کریستال الماس مخلوط می شود و نمی توان از آن در یک کامپیوتر کوانتومی بهره برد.
مشکل اصلی این روش این است که الماس می تواند تحت فشار، ترک بخورد و کیفیت آن کاهش پیدا کند. اما در روش جدید، محققان از سطح بستری به شکل پله استفاده کردند که فشار را به صورت افقی پخش می کند و از ترک خوردن الماس جلوگیری می کند. استفاده از چنین سطحی به آنها اجازه می دهد ویفرهای الماسی بزرگ تر با خلوص بالاتر بسازند.
این مطالعه در کنفرانس بین المللی “فناوری ساخت نیمه هادی مرکب” در همین ماه میلادی عرضه خواهد شد.
شرکت “آدامانت نامیکی” در حالیکه بر روی دو برابر کردن اندازه این ویفرها کار می کند، می خواهد در سال ۲۰۲۳ الماس کنزان خویش را تجاری سازی کند.