اخبار فناوری و موبایل
طبق یک مطالعه جدید که توسط دانشمندان دانشگاه پزشکی ˮجانز هاپکینزˮ انجام شده، نوشیدن حداقل یک فنجان قهوه در روز می تواند خطر لطمه حاد کلیه(AKI) را در مقایسه با افرادی که قهوه نمی نوشند، کم کند.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از سایتک دیلی، تحقیقات نشان داده است که نوشیدن قهوه با کاهش خطر لطمه حاد کلیوی مرتبط می باشد.
اگر برای شروع روز خود با یک فنجان قهوه نیاز به توجیه بیشتری دارید، یک مطالعه جدید توسط پژوهشگران پزشکی “جانز هاپکینز” نشان داده است که نوشیدن حداقل یک فنجان قهوه در روز می تواند خطر لطمه حاد کلیوی(AKI) را در مقایسه با افرادی که قهوه مصرف نمی کنند، کم کند.
نتایج این مطالعه که بتازگی در مجله Kidney International Reports انتشار یافته است، نشان داد که مصرف روزانه قهوه با ۱۵ درصد کاهش خطر مبتلاشدن به AKI مرتبط می باشد و بیشترین کاهش در افرادی که ۲ تا ۳ فنجان در روز می نوشند(۲۲ تا ۲۳ درصد کاهش) دیده می شود.
“چیراگ پاریخ” نویسنده مسئول این مطالعه از بخش نفرولوژی و استاد پزشکی در دانشکده پزشکی دانشگاه “جانز هاپکینز” می گوید: ما از قبل می دانستیم که نوشیدن قهوه بطور منظم با پیش گیری از بیماریهای مزمن و تخریب کننده اعصاب همچون دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی عروقی و بیماری کبد مرتبط بوده است. حالا می توانیم کاهش احتمالی خطر AKI را به لیست رو به رشد مزایای سلامتی کافئین اضافه نماییم.
بنیاد ملی کلیه، لطمه حاد کلیوی را به عنوان یک دوره ناگهانی نارسایی کلیه یا لطمه کلیه که در عرض چند ساعت یا چند روز اتفاق می افتد، تعریف می کند. کلیه ها برای حفظ تعادل مناسب مایعات در بدن و دفع مواد زائد تجمع یافته در خون تلاش می کنند.
علایم و نشانه های AKI ممکنست بسته به سبب زمینه ای، متفاوت باشد و می تواند شامل موارد زیر باشد: برون دهی ادرار ناکافی، تورم در پاها، مچ پا و ناحیه چشم، خستگی، تنگی نفس، پرش ذهنی، حالت تهوع، احساس درد در قفسه سینه و در موارد شدیدتر تشنج یا کما. این عارضه اغلب در افرادی که در بیمارستان بستری شده اند، دیده می شود که کلیه های آنها بر اثر اقدامات و عوارض پزشکی و جراحی تحت فشار قرار گرفته اند.
پژوهشگران ۱۴ هزار و ۲۰۷ نفر را با میانگین سنی ۵۴ سال در چهار جامعه در ایالات متحده مورد بررسی قرار دادند. در طول یک دوره ۲۴ ساله، از شرکت کنندگان هفت بار در مورد این که چند فنجان قهوه(۰، ۱، ۲، ۳ یا بیشتر) در روز می نوشند، سؤال شد و ۱۶۹۴ مورد لطمه حاد کلیه در طول دوره مطالعه گزارش شد.
هنگام محاسبه خاصیت های جمعیت شناختی، وضعیت اجتماعی-اقتصادی، تأثیرات سبک زندگی و عوامل غذایی، خطر مبتلاشدن به AKI برای شرکت کنندگانی که هر مقدار قهوه مصرف می کردند، در مقایسه با افرادی که مصرف نمی کردند، ۱۵ درصد کمتر بود. هنگام تنظیم برای بیماریهای همراه دیگر مانند فشار خون، شاخص توده بدن(BMI)، وضعیت دیابت، استفاده از داروهای ضد فشار خون و عملکرد کلیه در افرادی که قهوه مصرف می کردند در مقایسه با افرادی که قهوه مصرف نمی کردند، هنوز ۱۱ درصد کمتر در معرض خطر مبتلاشدن به AKI بودند.
“پاریخ” می گوید: ما گمان می نماییم که دلیل تأثیر قهوه بر خطر AKI ممکنست این باشد که ترکیبات فعال بیولوژیکی با کافئین یا فقط خود کافئین سبب بهبود پرفیوژن و استفاده از اکسیژن در کلیه ها می شود. برای اینکه عملکرد خوب کلیه و تحمل AKI به خون و اکسیژن پایدار بستگی دارد.
وی می گوید: برای تعریف مکانیسم های محافظتی احتمالی مصرف قهوه برای کلیه ها، خصوصاً در سطح سلولی، به مطالعات بیشتری نیاز است.
وی توضیح داد: کافئین از تولید مولکول هایی که سبب عدم تعادل شیمیایی و استفاده بیش از اندازه اکسیژن در کلیه ها می شوند، ممانعت می کند. شاید کافئین به کلیه ها کمک می نماید تا سیستم پایدارتری داشته باشند.
“پاریخ” و همکارانش خاطرنشان می کنند که افزودنی های قهوه مانند شیر، خامه، شکر یا شیرین کننده ها نیز می توانند بر خطرات AKI تأثیر بگذارند و تحقیقات بیشتری را می طلبند. علاوه بر این، نویسندگان می گویند که مصرف انواع دیگر نوشیدنی های کافئین دار مانند چای یا نوشابه باید به عنوان یک عامل گیج کننده احتمالی در نظر گرفته شود.