یک فرد مبتلا به کووید-۱۹ چه میزان ویروس بازدم می کند؟

به گزارش نیوزتل، آیا تابحال به این مورد فکر کرده اید که یک فرد مبتلا به کووید چه مقدار ویروس را می تواند در هنگام بازدم منتشر کند؟ محققان دانشگاه مریلند در کالج پارک در این مطالعه جدید چندین پاسخ برای این سوال عرضه کرده اند.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از نیچر، نتایج یک تحقیق جدید از آن حکایت می کند که افرادی که به انواع بسیار قابل انتقال کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ مانند آلفا، دلتا و اومیکرون آلوده شده اند، مقادیر بیشتری از ویروس را نسبت به افراد آلوده به سویه های دیگر این بیماری منتشر می کنند. علاوه بر این، افرادی که بعد از واکسیناسیون و حتی بعد از تزریق دوز تقویت کننده به کووید-۱۹ مبتلا می شوند، همچنان ویروس را در هوا منتشر می کنند.
“جان ولکنز”(John Volckens) مهندس بهداشت عمومی در دانشگاه ایالتی کلرادو در فورت کالینز اظهار داشت: نتایج این تحقیق نشان داد که هر سه سویه آلفا، دلتا و اومیکرون زمانی که افراد صحبت می کنند یا فریاد می زنند، سریع تر از سایر سویه های ویروس از بدن خارج می شوند.
“کریستن کلمن”(Kristen Coleman) یکی از نویسندگان این مطالعه که در مورد بیماری های عفونی نوظهور در دانشگاه مریلند در کالج پارک تحقیق می کند، گفت این بدان معناست که مردم باید دولت ها را تحت فشار قرار دهند تا با تعبیه سیستم های تهویه و فیلتراسیون مناسب در جهت بهبود کیفیت هوای داخل محیط ها سرمایه گذاری کنند.
در این مطالعه، کلمن و همکارانش ۹۳ نفر را که بین اواسط سال ۲۰۲۰ تا اوایل سال ۲۰۲۲ به کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲آلوده شده بودند، مورد بررسی قرار دادند. گروهی از شرکت کنندگان به سویه آلفا که در اواخر سال ۲۰۲۰ ظاهر شد و برخی به دو سویه دلتا و اومیکرون که بعد از آن ظاهر شد، مبتلا بودند. همه شرکت کنندگان مبتلا به دو سویه اخیر پیش از مبتلا شدن به ویروس کاملا واکسینه شده بودند.
افراد آلوده با یک دستگاه مخروطی شکل آزمایش شدند و طی آن به مدت ۳۰ دقیقه همراه با سرفه و عطسه آواز خواندند و فریاد زدند و در همین حین یک دستگاه متصل، ذراتی را هنگام بازدم از دهان این افراد خارج می شد را جمع آوری می کرد. این دستگاه که ” Gesundheit-II ” نام دارد، قطرات ریز هواپخش با قطر پنج میکرومتر یا کمتر را که می توانند در هوا باقی بمانند و از راه پارچه و ماسک های جراحی نشت کنند، جدا کرد.

محققان دریافتند که شرکت کنندگان آلوده به انواع آلفا، دلتا و اومیکرون نسبت به افراد آلوده به انواع سویه های دیگر، آر ان ای ویروسی بیشتری را هنگام بازدم منتشر می کنند. اینها شامل سویه قدیمی مانند نمونه ای که برای نخستین بار در ووهان، چین شناسایی شد و نمونه هایی مانند گاما که با افزایش قابلیت انتقال مرتبط نیستند، بود.
محققان همینطور چند سلول را در لابراتوار با نمونه های هواپخش ترکیب کردند و دریافتند که چهار نمونه(که هر کدام برای یکی از شرکت کنندگان مبتلا به دلتا یا اومیکرون بود) سلول ها را آلوده کرده است. “جیانیو لای”(Jianyu Lai)، یکی از نویسندگان این مطالعه و اپیدمیولوژیست دانشگاه مریلند اظهار داشت که عمل تکثیر ویروس همیشه عفونی نیست و توانایی نمونه ها در آلوده کردن سلول های آزمایشگاهی به این مفهوم است که آر ان ای ویروسی موجود در هواپخش ها می تواند بیماری را گسترش دهد. عمل ریزش/ تکثیر ویروس (Shed virus) زمانی است که فرد نسخه هایی از یک ویروس را از بدن خود آزاد می کند.
محققان در این مطالعه همینطور تنوع مقادیر ویروس در بازدم افراد مبتلا به سویه های مختلف را با یکدیگر مقایسه کردند. برای مثال میزان انتشار آر ان ای ویروسی از راه هواپخش در یک شرکت کننده آلوده به اومیکرون، ۱۰۰۰ برابر بیشتر از میزان انتشار آر ان ای ویروسی در افراد مبتلا به نوع آلفا یا دلتا است. محققان می گویند که ریشه این مورد همانند یک راز باقی مانده است، اما می تواند به عوامل بیولوژیکی مانند سن افراد ارتباط داشته باشد. رفتار هم امکان دارد نقش داشته باشد. “ابر پخش کننده های”(superspreader) این مطالعه هم بیشتر از دیگران سرفه می کردند. محققان این مطالعه همینطور اعلام کردند که افراد آلوده به کروناویروس سندرم حاد تنفسی مقادیر بسیار کمتری از آر ان ای ویروسی را نسبت به افراد آلوده به آنفلوانزا، بازدم می کنند.

منبع: