اخبار فناوری و موبایل
به گزارش نیوزتل، بررسی های انجام شده نشان می دهد، با عنایت به پتانسیل های فناوری نانوحباب میتوان تولید سالانه محصولات آبزی را تا دو برابر افزایش داد.
به گزارش نیوزتل به نقل از مهر، هم اکنون تجهیزات در ارتباط با فناوری نانوحباب در داخل کشور تولید می شوند و از این تجهیزات در صنایع مختلف نظیر تصفیه آب، کشاورزی و شیلات استفاده می شود. به کارگیری فناوری نانوحباب در بعضی شهرها و روستاها به افزایش ارتقاء کیفیت آب در کشور کمک شایانی کرده است. فناوری نانوحباب در گلخانه های گوناگونی در سرتاسر ایران مورد استفاده قرار گرفته و این فناوری توانسته به خوبی در قسمت گلخانه ها وارد شود، به صورتی که هر ساله به تعداد گلخانه هایی که به فناوری نانوحباب مجهز می شوند، افزوده می شود.
یکی از حوزه هایی که پتانسیل بسیار بالایی برای بهره گیری از فناوری نانوحباب را دارد، صنعت آبزی پروری است. فناوری نانوحباب می تواند مزایایی نظیر ایجاد شرایط فوق اشباع اکسیژن در استخرها، توزیع ایده آل و یکنواخت اکسیژن و بهبود کیفیت آب را به دنبال داشته باشد. کاهش میزان تلفات و افزایش قابل توجه میزان تولید از دیگر مزایای استفاده از دستگاههای نانوحباب در آبزی پروری است.
تولید سالانه محصولات آبزی در ۲۵ هزار مزرعه پرورش آبزی کشور چیزی حدود ۵۰۰ هزار تن است که در صورت تجهیز تمام این مزارع به سامانه نانوحباب و با عنایت به افزایش صد درصدی تراکم محصول، این تولید به یک میلیون تن خواهد رسید.
بررسی ها نشان داده است اگر بخواهیم از روش دو برابر کردن مزارع برای دو برابر کردن محصولات آبزی استفاده نماییم، در مجموع ۱۶۷ هزار میلیارد تومان ســرمایه ضروری است. این درحالی است که با کمک فنــاوری نانــوحــباب همین نتیجه با ۲۰ درصــد این هـزینه (۳۲ هزار میلیارد تومان) قابل حصول است.
همچنین اگر قیمت هر کیلو محصول صادراتی آبزی را ۳ دلار درنظر بگیریم افزایش محصول ساخته شده با این فناوری معادل ۱٫۵ میلیارد دلار (حدود ۹۰هزار میلیارد تومان) درآمد برای کشور بوجود می آورد.
منبع: newstel.ir