اخبار فناوری و موبایل
نیوزتل: پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدیدی دریافته اند که ارتباط میان کووید-۱۹ و باکتری های بدن می تواند در افزایش شدت این بیماری نقش داشته باشد.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از نیوزوایز، شاید اثر ترکیبی ناشی از همکاری میکروبتای بدن با کووید-۱۹ در ریه ها بتواند شدت این بیماری را در افراد مبتلا به اضافه وزن و دیابت توضیح دهد.
پژوهشی که در “مرکز پزشکی دانشگاه تگزاس شعبه جنوب غربی”(UTSW) انجام شده است، بینش های مهمی را در مورد این مساله نشان میدهد که چرا بنظر می رسد افراد مبتلا به اضافه وزن و دیابت بعد از مبتلاشدن به کووید-۱۹، بیشتر در معرض خطر مبتلاشدن به بیماری “سارس”(SARS) قرار می گیرند و چرا اغلب به بستری شدن و استفاده از ونتیلاتور نیاز دارند.
“فیلیپ اسکرر”(Philipp Scherer)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: شواهدی وجود دارند که اضافه وزن و دیابت نوع ۲ را بعنوان عوامل خطر در رابطه با کووید-۱۹ نشان می دهند اما اتصالات مهم با این عوامل خطر تا حد زیادی ناشناخته مانده اند. موضوع متناقض این است که افراد مبتلا به اضافه وزن و دیابت، بهتر از افراد مبتلا به بیماری های ریوی بهبود می یابند. بدین سبب باید به این پرسش پاسخ دهیم که چه عاملی در مورد کووید-۱۹ وجود دارد که سبب می شود این گروه از افراد، لطمه پذیرتر باشند.
اسکرر و همکارانش در این پروژه، عوامل و مسیرهای اتصال اضافه وزن و دیابت به کووید-۱۹ را باردیگر مورد بررسی قرار دادند. این مکانیسم ها را می توان به دو گروه تقسیم کرد. مکانیسم هایی که به گیرنده موسوم به “آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین”(ACE۲) متصل می شوند و گیرنده هایی که تعاملی را میان کووید-۱۹ و بیماری های باکتریایی برقرار می کنند.
آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین، روی سطح خیلی از سلول های بدن انسان ساکن است و در تنظیم حجم مایعات بدن، فشار خون و عملکرد رگ های خونی نقش دارد. همین طور کروناویروس از این آنزیم استفاده می نماید تا به سلول های انسان وارد شود.
یکی از نظریه های مطرح شده این است که افزایش میزان ACE۲ در افراد مبتلا به اضافه وزن یا دیابت، وارد شدن به سلول را برای ویروس آسان می کند و بار ویروسی را که یک عامل مهم در تعیین شدت بیماری است، می افزاید. افزایش ACE۲ در افراد مبتلا به اضافه وزن سبب می شود که این آنزیم به سمت ریه ها حرکت نماید تا ویروس بتواند آنرا مورد استفاده قرار دهد.
عامل دیگری که بعنوان عامل موثر گسترش بیماری در ریه ها شناخته می شود، میکروبتای بدن است. ما باکتری های بسیاری در بدن خود داریم که تعداد آنها از تعداد سلول های ما بیشتر است. پژوهشگران باور دارند که انتشار باکتری و نتایج ناشی از آن، در افراد مبتلا به اضافه وزن و دیابت بیشتر است و به التهاب مداوم در بافت های متفاوت منجر می شود.
اسکرر اظهار داشت: بااینکه همه این مکانیسم های احتمالی می توانند در شدت مبتلاشدن به کووید-۱۹ نقش داشته باشند اما ما باور داریم که یکی از آنها نقش برجسته تری دارد و شاید نه فقط در افراد مبتلا به اضافه وزن و دیابت، بلکه در گروه های دیگر نیز خطر مبتلاشدن به کووید-۱۹ را به همراه داشته باشند.
وی ادامه داد: نظریه ما با آزمایش هایی پشتیبانی می شود که نشان می دهند ترکیب باکتری و عفونت ویروسی می تواند به “طوفان سیتوکین”(cytokine storm) منجر شود که یک واکنش التهابی شدید و نشانه مبتلاشدن به کووید- ۱۹ است. بعلاوه، تعامل میان باکتری های ویروسی نیز می تواند خطر مبتلاشدن به کووید-۱۹ شدید را در افراد مسن تر و مبتلا به بیماری قلبی توضیح دهد.
منبع: newstel.ir