روشی کاملا جدید برای تولید ارزان و ایمن مواد دارویی

نیوزتل: تقریباً ۶۰ درصد داروها حاوی ترکیبات حلقه نیتروژن هستند که از یک سری اتم های کربن به هم متصل شده، تشکیل شده اند تا یک حلقه کامل با یک اتم نیتروژن بین آنها ایجاد کنند. افزودن گروه های عملکردی به این ترکیبات امکان سنتز کشف داروی جدید را فراهم می آورد.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، دشواری چنین ترکیبی به شکل حلقه و نوع گروه های عملکردی بستگی دارد. ایندولوپیران در سال های اخیر توجه خیلی از دانشمندان را به خود جلب کرده است.
این ترکیب اثرات ضدسرطانی و ضد التهابی دارد. با این وجود ساختار این ترکیب کاملاً چالش برانگیز است. هم اکنون روش مناسبی برای سنتز این روش وجود ندارد برای اینکه سنتز ایندولوپیران به یک پایه و یک کاتالیزور فلزی نیاز دارد و این فقط در دماهای بالا اتفاق می افتد.
دانشمندان بطور مداوم در جستجوی ترکیبات فعال بیولوژیکی جدید برای کشف داروهای جدید هستند. علاوه بر این یافتن یک روش مصنوعی ساده و اصلی برای تولید آنها نیز ضروری می باشد. حال دانشمندان موسسه ملی علوم و فناوری اولسان از یک روش مصنوعی سازگار با محیط زیست و کم هزینه برای تولید ترکیبات شیمیایی که دارای پتانسیل دارویی هستند آگاهی داده اند.
آنها با بهره گیری از برق، یک روش مصنوعی جدید برای تولید ایندولوپیران به وجود آورده اند. دانشمندان خاطرنشان کردند که روش جدید مصنوعی ایمن تر، اقتصادی تر و سازگار با محیط زیست است.
در این روش از اکسیژن موجود در جو بعنوان یک پیش پایه در دمای اتاق و از یدید بعنوان کاتالیزور بجای فلزات استفاده می شود. استفاده از حالت ولتاژ ثابت برای حفظ ولتاژ مداوم، لطمه گروه عملکردی ناشی از ولتاژ بالا را برطرف می کند.
دانشمندان با جفت سازی ایندول ها با ترکیبات متیلن فعال(AMC) بوسیله واکنش در آند یا کاتد الکترود، ایندولوپیران را سنتز کردند. دانشمندان همین طور برای درک مکانیسم واکنش و اصول تشکیل ایندولوپیران، محاسبات نظریه تابعی چگالی(DFT) را انجام دادند. این مطالعه نشان میدهد که ید و اکسیژن در الکترودها(کاتد و آند) اکسید یا کاهش پیدا می کند تا رادیکال های ید و رادیکال های سوپراکسید تولید شود و این به تشکیل سوپراکسید بعنوان پایه منجر می شود.
پژوهشگران این مطالعه گفتند: با بهره گیری از این روش مقرون به صرفه و سازگار با محیط زیست امکان ایجاد فرآیندی برای تولید مواد زیست فعال در مقادیر زیاد وجود دارد.

منبع: