اخبار فناوری و موبایل
به گزارش نیوزتل یک سنسور جدید با قابلیت اتصال به گوشیهای هوشمند می تواند میزان تندی فلفل ها و خوراکی های خشک و تند و آتشین را نشان دهد.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، با عنایت به این که تحمل همه نسبت به خوراکی های تند، یکسان نیست، خوب است که یک وسیله ساده و قابل حمل برای ارزیابی میزان دقیق تندی آنها وجود داشته باشد. حالا دانشمندان دقیقا چنین ابزاری را تولید کرده اند که به گوشیهای هوشمند متصل می شود.
نمونه اولیه این دستگاه که “Chilica-Pod” نامیده شده، توسط تیمی به سرپرستی پروفسور “واراکورن لیمبوت” از دانشگاه “شاهزاده سونکلا” در تایلند ساخته شده است. این دستگاه از نوارهای سنسور الکتروشیمیایی کاغذی یکبار مصرف استفاده می نماید.
پس از افزودن نمونه ای از فلفل خشک شده به یک محلول حاوی اتانول و تکان دادن و مخلوط کردن آن، قطره ای از آن مایع روی یکی از نوارها ریخته می شود. سپس “کپسایسین”(capsaicin) موجود در نمونه که ترکیبی است که سبب تند شدن فلفل می شود، وقتی با گرافن و نیتروژن موجود در نوار مخلوط می شود، اکسید می شود و جریان الکتریکی تولید می کند. بدین ترتیب هرچه غلظت “کپسایسین” بیشتر باشد، جریان بیشتری تولید می شود.
ازاین رو “Chilica-Pod” با اندازه گیری قدرت جریان قادر به تعیین سطح “کپسایسین” فلفل یا خوراکی مورد نظر است. این اطلاعات سپس توسط برنامه اختصاصی این دستگاه در نمایشگر گوشی هوشمند نمایش داده می شود.
این فناوری تابحال بر روی شش نوع فلفل آزمایش شده است که قرائت “کپسایسین” را مطابق با آنچه تجهیزات بزرگتر و گرانتر و آزمایشگاهی بدست می دهند، عرضه کرده است.
این دستگاه در کنار استفاده توسط افرادی مانند مصرف کنندگان خوراکی های تند، عطاری ها و میوه فروشی ها و رستوران داران، امکان دارد در تولید داروهای حاوی “کپسایسین” هم مورد استفاده قرار گیرد، چون که ادعا می شود که این ترکیب سبب چربی سوزی، تسکین درد و افزایش سن مبتلا شدن به دیابت می شود.
این تحقیق در مجله ACS Applied Nano Materials انتشار یافته است.
منبع: newstel.ir