اخبار فناوری و موبایل
پژوهشگران آمریکایی تلاش دارند تا با اصلاح ژنتیکی باکتری ها، به سیستم ایمنی بدن در مقابله با سرطان کمک کنند.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، سیستم ایمنی بدن، اولین خط دفاعی در مقابل عفونت های ناشی از باکتری ها، ویروس ها یا سرطان ها است. در هر حال، بعضی از سرطان ها، هنر فریب مولکولی را در پیش گرفته اند تا از تخریب شدن توسط سیستم ایمنی بدن دوری کنند. یکی از پژوهشگران “دانشگاه میسوری”(University of Missouri) آمریکا، متد جدیدی را پیدا کرده است تا به سیستم ایمنی بدن برای پیشگیری از این فریب و نابود کردن سرطان کمک نماید.
“ایو چابو”(Yves Chabu)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: سلول های ایمنی بدن به صورت دائم در حال جستجو برای شناسایی و از بین بردن عوامل خارجی بدن هستند. سلول های عادی، از یک پرچم مولکولی “من را نخور” استفاده می نمایند که توسط سلول های ایمنی تشخیص داده می شود؛ بدین ترتیب از تخریب بافت های عادی پیشگیری می کنند اما بعضی از سرطان ها این قابلیت را دارند تا از سلول های عادی تقلید کنند و به تولید سیگنال “من را نخور” بپردازند؛ در نتیجه سیستم ایمنی نمی تواند سرطان را بعنوان یک بافت معیوب تشخیص دهد و آنرا به حال خود می گذارد و این خبر بدی برای بیمار است.
ایمنی درمانی، داروهایی را برای سرطان شامل می شود که جلوی انتشار سیگنال “من را نخور” سرطان را می گیرند و به سیستم ایمنی امکان می دهند تا آنرا از بین ببرد. چابو اظهار داشت: این روش های ایمنی درمانی، برای انواع خاصی از سرطان کاربرد دارند. سرطان پروستات، تا حد زیادی سرکوب کننده سیستم ایمنی است؛ بدین معنا که محیط فیزیکی و مولکولی سرطان، به آسانی بر سیستم ایمنی بدن غلبه می کند. در هر حال شاید چابو بتواند با کمک یک رشته باکتری که قدمت آن بیشتر از ۵۰ سال است، چاره ای عرضه نماید.
وی ادامه داد: سرطان ها در افراد گوناگون، متفاوت هستند؛ حتی زمانی که بر بافت مشابهی اثر بگذارند. این تفاوت های بین فردی می توانند این مورد را مشخص کنند که آیا یک روش درمانی خاص سبب از بین بردن سرطان و کمک به بیمار می شود یا خیر. باکتری از نظر ژنتیکی، انعطاف پذیر است؛ ازاین رو می توان آنرا از نظر ژنتیکی تغییر داد تا بر محدودیت های درمانی ویژه بیمار تأثیر بگذارد. بیماری را تصور کنید که سرطان او به درمان های سنتی پاسخ نمی دهد و هیچ گزینه درمانی دیگری ندارد. برای درمان چنین بیماری می توان باکتری را طوری از نظر ژنتیکی اصلاح کرد که از صدمه پذیری های منحصر به آن سرطان استفاده نماید تا آنرا از بین ببرد.
دانشمندان دانشگاه میسوری در پژوهش های پیشین خود، یک رشته متمایز و غیرسمی از باکتری سالمونلا معروف به “CRC2631” ایجاد کردند تا سلول های سرطانی را از بین ببرند. CRC2631، از رشته دیگری از سالمونلا به دست آمد که بیشتر از نیم قرن در دمای اتاق ذخیره شده بود. حالا دانشمندانی مانند چابو، توانایی CRC2631 را در هدف قرار دادن تومورهای سرطانی به نمایش می گذارند تا از آن برای رها کردن سیستم ایمنی بدن در مقابل سرطان پروستات استفاده گردد.
چابو اظهار داشت: از آنجائیکه CRC2631 ترجیحا در سلول های تومور ساکن می شود، عموما در محل تومور قرار می گیرد. استفاده از CRC2631 برای طراحی و عرضه درمان های متناسب با بیمار می تواند ظرفیت آنرا در پزشکی دقیق یا توانایی عرضه درمان برای یک بیمار خاص پیش بینی نماید.
این پژوهش، در مجله “Oncotarget” به چاپ رسید.
منبع: نیوزتل