بزرگ ترین دستگاه شناور تولید انرژی امواج در اسکاتلند آزمایش می شود

به گزارش نیوزتل، شرکت ایرلندی «Ocean Energy» در همکاری با ۱۴ شریک صنعتی و دانشگاهی در بریتانیا، ایرلند، فرانسه، آلمان و اسپانیا پروژه ای را امضا نموده است. در این پروژه دستگاه شناور تولید انرژی از امواج «OE۳۵» این شرکت در مقیاس بالا طی چهار سال آینده آزمایش خواهد شد.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، شرکت «Ocean Energy» فناوری تولید انرژی از امواج را توسعه می دهد تا از قدرت اقیانوس ها برای کسب انرژی های تجدیدپذیر استفاده نماید، امنیت منابع انرژی را بهبود بخشد و علاوه بر آن به تسهیل انتقال انرژی کمک نماید.
این پروژه جدید که ۱۹.۶ میلیون یورو هزینه برده است، «WEDUSEA» نام دارد و توسط برنامه «Horizon Europe» اتحادیه اروپا و «Innovate UK» تأمین مالی می شود و هدف از آن گسترش فناوری تولید انرژی از موج به صورت انبوه در بازار است.
این شرکت می گوید که دستگاه «OE۳۵» بزرگترین دستگاه شناور تولید انرژی از امواج در جهان است. این دستگاه بر روی سطح اقیانوس شناور می شود و از یک محفظه هوا برای تولید برق استفاده می نماید.
بخش پایینی دستگاه به روی امواج باز است. هنگامی که امواج از آن دهانه می گذرند، متلاطم می شوند و هوای محبوس شده را از راه یک توربین به حرکت در می آورند. سپس انرژی ساخته شده توسط دستگاه را میتوان به شبکه برق منتقل کرد.
مایلز هوارد(Myles Heward)، مدیر این پروژه در مرکز انرژی دریایی اروپا می گوید: اقدامات نوآورانه انجام شده در این برنامه با هدف بهبود کارایی، افزایش اطمینان، مقیاس پذیری و پایداری فناوری انرژی امواج و کاهش هزینه ترازشده انرژی این فناوری به میزان بیشتر از ۳۰٪ انجام شده است. وی ادامه داد: این اقدامات به کاهش ریسک سرمایه گذاری در انرژی امواج کمک می نماید.
انرژی موج برای بهبود امنیت انرژی مورد نیاز است. طبق قرارداد پروژه «WEDUSEA»، شرکت «Ocean Energy» مبدل شناور انرژی موج خود به نام «۱MW OE۳۵» که به شبکه متصل است را در منطقه آزمایش های مرکز انرژی دریایی اروپا در اورکنی، اسکاتلند در معرض دید می گذارد. این پروژه طی چهار سال آینده سه مرحله آزمایشی جداگانه طی خواهد نمود.
ماتیجس سوئد(Matthijs Soede) از کمیسیون اروپا توضیح داد: بحران انرژی کنونی نشان داده است که استفاده از منابع انرژی مختلف برای بهبود امنیت عرضه انرژی اهمیت دارد و از پیشرفت در استفاده از انرژی اقیانوس ها استقبال می شود.
فاز اول شامل طراحی اولیه دستگاهی است که برای شرایط اقیانوسی منطقه آزمایش های مرکز انرژی دریایی اروپا مناسب باشد. در مرحله دوم، که تقریبا دو سال به طول خواهد انجامید، فرایند نصب و نمایش این فناوری صورت می گیرد. اگر همه چیز مطابق برنامه پیش برود، مرحله نهایی تجاری سازی و گسترش این فناوری خواهد بود.
چندین شرکت دیگر همچون استارتاپ «Sea Wave Energy Ltd» مستقر در قبرس و «CalWave» در ایالات متحده آمریکا هم سخت در تلاشند تا در فناوری انرژی امواج پیشرفت کنند.

منبع: