اخبار فناوری و موبایل
نیوزتل: معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور از تسهیل پروسه ارزیابی شرکت های دانش بنیان نوپا و اختصاص حمایت های متناسب با نیاز و نوع شرکتها برمبنای بخشنامه ارزیابی جدید آگاهی داد.
به گزارش نیوزتل به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، تعدادی از شرکت های دانش بنیان بلوغ یافته و توانمند پارک علم و تکنولوژِی، دانشگاه فردوسی و دانشگاه آزاد مشهد در نشستی با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری، دستاوردها و توانمندی هایشان را معرفی و به بیان نیازها و دغدغه هایشان پرداختند.
دهقانی در این جلسه با اشاره به اینکه توسعه بازار محصولات و خدمات دانش بنیان در سطح استانها از اصلی ترین محورهای فعالیت معاونت علمی در ابعاد ملی است، افزود: استان خراسان رضوی و شهر مشهد ظرفیتهای بالقوه و بالفعل زیادی در عرصه تولیدات فناورانه محصولات دانش بنیان دارد و سفر دو روزه به استان خراسان رضوی با هدف شناخت توانمندی ها، مشکلات و دغدغه های قسمتی از این شرکتها و تسهیل خدمات و حمایت های لازم برای رونق کسب و کارهای دانش بنیان، خلق ارزش افزوده و اشتغال زایی آنها است.
وی با اشاره به اینکه حمایت های معاونت علمی، متناسب با نوع فعالیت، ابعاد و اندازه شرکت های دانش بنیان تعریف شده است، افزود: باتوجه به اینکه در نظام ارزیابی جدید شرکت های دانش بنیان، شرکتها در سه دسته دانش بنیان نوپا، دانش بنیان فناور و دانش بنیان نوآور قرار می گیرند، طیف حمایت هایی که هریک از این شرکتها دریافت می کنند متناسب با نوع و نیازشان خواهد بود.
به گفته دهقانی، عمده حمایتی که شرکت های دانش بنیان نوپا دریافت می کنند متناسب با نیازهای تحقیقاتی و در قالب کمک های قرض الحسنه و بلاعوض است و شرکت های دانش بنیان بزرگ و بلوغ یافته حمایت های متناسب با تامین مالی، توسعه محصول، سرمایه در گردش استقرار و مهم تر از همه توسعه بازار دریافت می کنند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با تأکید بر اینکه توسعه بازار محصولات و خدمات دانش بنیان با بوجودآوردن زمینه های پیوند این شرکتها به دستگاهها و صنایع مختلف، مهم ترین و کارامدترین پشتیبانی از شرکت های دانش بنیان بزرگ محسوب می شود، اضافه کرد: این شرکتها اگر بتوانند به زنجیره ارزش صنایع و اقتصاد پیوند بخورند می توانند شبکه سازی کرده و زنجیره وار، طیف گسترده ای از دیگر شرکت های دانش بنیان را به زنجیره های ارزش صنعت و بازار متصل کنند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور با اشاره به برنامه ویژه معاونت برای تحقق زیرساخت خدمات اپراتوری هوش مصنوعی برای تسهیل و گستردش دسترسی عموم جامعه به این فناوری، عنوان کرد: تلاش داریم بستری فراهم گردد تا تمام بخش های جامعه ضمن استفاده از خدمات هوشمند و مبتنی بر هوش مصنوعی از امکان کاربری و توسعه این فناوری برخوردار شوند. هوش مصنوعی در کشور در نگاه عمومی، محدود به استفاده متخصصان فناوری اطلاعات است و شناخت سایر بخش های جامعه، بطور مثال دانش آموختگان مهندسی عمدتا معطوف به چند ابزار حوزه فناوری اطلاعات، ارتباطات و دیجیتال محدود می ماند. در صورتیکه گستره این ابزارها بسیار بالاتر و گسترده تر است بطوریکه می تواند در تغییر باورهای ما و کاربردهای هر صنعت و فناوری دیگری بسیار کارآمد شود.
وی اضافه کرد: برنامه ریزی های لازم انجام شده است تا با تجمیع ظرفیت ها و ابزارهای و زیرساخت ها خدمات جامع و یکپارچه هوش مصنوعی ارائه شود و بتواند به توسعه این حوزه در کشور کمک نماید.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور، هدف از تحول در بخشنامه ارزیابی و تأیید صلاحیت شرکت های دانش بنیان را تشویق نخبگان دانشگاهی و زایش شرکت های دانش بنیان تحول آفرین دانست و اضافه کرد: یکی از تغییرات اساسی بخشنامه ارزیابی شرکت های دانش بنیان این بود که برای دانش بنیان نوپا شدن نیازی به داشتن محصول دانش بنیان نیست چونکه شرکتها برای رسیدن به مرحله محصول نیاز به دانش بنیان شدن دارند. بسته های حمایتی هر کدام از انواع شرکتها اختصاصی شده است و به هر نوع از شرکت های نوپا، دانش بنیان و نواور متناسب با اندازه عملکرد و جنس فعالیت شأن حمایت اختصاص می یابد.
وی درباره ی تسهیل پروسه تأیید صلاحیت شرکت های دانش بنیان نوپا و اختصاص قسمتی از اختیارات معاونت علمی در این زمینه به پارک های علم و فناوری حائز صلاحیت و معتمد کشور اظهار داشت: قسمتی از اختیارات معاونت علمی در تأیید دانش بنیان شدن به پارک علم و فناوری خراسان واگذار می شود.
گفتنی است، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور در دومین روز سفر به استان خراسان رضوی با حضور در پارک علم و فناوری استان خراسان رضوی، پای صحبت ها و دغدغه های شرکت های دانش بنیان نشست و دستورات لازم را برای حل مساله ها و تسهیل فعالیت این کسب وکارها صادر کرد.
حضور در گلزار شهدای پارک علم و فناوری استان خراسان رضوی و کلنگ زنی محل دائمی نمایشگاه دستاوردهای دانش بنیان پارک از دیگر برنامه های دهقانی بود.
محل دائمی نمایشگاه دستاوردها دانش بنیان پارک علم و فناوری استان خراسان رضوی در فضایی به مساحت دوهزار مترمربع راه اندازی خواهد شد و محلی برای نمایش دستاوردها، برگزاری رویدادهای فناورانه و معرفی ظرفیتهای دانش بنیان و فناورانه و مکان استقرار دائمی محصولات حداقل ۶۰ شرکت دانش بنیان است.
منبع: newstel.ir