اخبار فناوری و موبایل
نیوزتل: متخصصان یک شرکت دانش بنیان با بومی سازی تکنیک کشت بافت برای گیاهان زینتی، گامی مهم در راستای افزایش راندمان گلخانه ها برداشتند.
به گزارش نیوزتل به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، شرکت دانش بنیان رویان نهال محلات از سال ۱۳۸۷ فعالیت خودرا در حوزه تولید گیاهان بر پایه کشت بافت شروع کرد. این شرکت اکنون در حوزه تولید انواع ارقام گیاهانی چون آنتوریوم، ژربرا و نیز پایه های درختان گیلاس و آلبالو (گزیلا) و گلابی (پیرودوارف) فعالیت می کند. شرکت رویان نهال هم اکنون امکان تولید انواع گیاهان را به روش کشت بافت برحسب نیاز مشتری داراست. این شرکت با ۱۴ نفر پرسنل مجرب و تحصیل کرده علاوه بر نوآوری و مطالعه در حوزه کشت بافت همیشه می کوشد جزو بالاترین های این حوزه در سطح کشور و خاورمیانه باشد. کسب عنوان بالاترین کارآفرین استان مرکزی در سال ۹۱ از افتخارات این مجموعه است.
ابراهیم بیرامی زاده، مدیر عامل شرکت دانش بنیان رویان نهال محلات درباب محصولات و حوزه فعالیت این شرکت اظهار داشت: ما در مجموعه رویان نهال محلات سه نوع محصول داریم؛ یک نشاء انواع گل و گیاه زینتی مانند فیلودندرون ها، برگ انجیری و… که به گلخانه های کوچک می دهیم و سبب ایجاد بازار محلی می شویم. دومین محصول، نشاء آناناس است که با پرورش آن می توان هم خود گیاه و هم میوه آنرا فروخت. سومین محصول، کاکتوس اپونتیا یا کاکتوس گلابی است که گیاهی مقاوم به خشکی است و میوه آن برای بیماران دیابتی بسیار مفید می باشد. ما با در اختیار قراردادن نهال کاکتوس اپونتیا و آموزش بهره برداری آن به گلخانه داران و کشاورزان سبب افزایش درآمد آنها می شویم.
وی اضافه کرد: قیمت پایین و کیفیت بالا محصولات و همین طور آموزشی که در حوزه نگهداری، پرورش و بازاریابی در اختیار کشاورزان و گلخانه داران قرار می دهیم ما را از مجموعه های مشابه متمایز می کند.
بیرامی زاده درباب رقم اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم به وجود آمده توسط این مجموعه اظهار داشت: در مجموعه ما بصورت مستقیم ۱۰ نفر مشغول بکار هستند و غیرمستقیم نیز حداقل ۱۰۰ نفر با ما همکاری می کنند.
وی با اشاره به اینکه رویال نهال محلات، جزو نخستین مجموعه هایی است که کشت بافت را در گیاهان زینتی بومی کرده است، اشاره کرد: ما توانسته ایم تکنیک کشت بافت را برای گیاهان زینتی حتی برای پایه درختان مثمر و ریشه گیاه ژربرا که زمانی وارداتی بود بومی سازی نماییم و سبب جلوگیری از خروج ارز و واردات این محصولات به کشور شویم.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان رویان نهال محلات درباب کاربرد محصولات خود در عرصه مناطق کمتربرخوردار اظهار داشت: در سال ۱۴۰۱ نمونه هایی از کاکتوس اپونتیا و آناناس را به منطقه زرآباد سیستان بلوچستان و منطقه ای از استان بوشهر ارسال کرده ایم.
بیرامی زاده در آخر درباب نیازمندی های مجموعه اضافه کرد: برای بسط مجموعه نیاز به وام های مناسب، معرفی محصولات و ارتباط با سازمان های بزرگ داریم
منبع: newstel.ir