اخبار فناوری و موبایل
نیوزتل: پژوهشگران چینی و آمریکایی اهتمام دارند علایم راهنمایی و رانندگی را با استفاده از یک ماده جدید بسازند که آنها را به قابلیت تغییر رنگ مجهز می کند.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، شاید بتوان از یک غشای نازک که نور را در زوایای جالبی منعکس می کند، در ساخت علایم راهنمایی و رانندگی بهره برد تا این علایم هنگام شب، درخشش و تغییر رنگ داشته باشند.
پژوهشگران باور دارند که شاید این فناوری بتواند هنگام تاریکی هوا، توجه بیشتری را نسبت به علایم مهم راهنمایی و رانندگی جلب نماید و مزایایی هم برای رانندگان و هم برای عابران پیاده به همراه داشته باشد.
این غشای نازک، از نوعی پلیمر ساخته شده که روی قسمت چسبنده یک نوار شفاف قرار می گیرد. این ماده، ساختار فیزیکی جالبی دارد. هنگامی که نور در شب به آن تابیده می شود، برخی افراد آنرا با رنگ ثابت و برخی افراد آنرا در حال تغییر رنگ می بینند. این موضوع، به زاویه دید و حرکت منبع نور بستگی دارد.
این پژوهش، در “دانشگاه فودان”(Fudan University) چین و به سرپرستی “لیمین وو”(Limin Wu)، پژوهشگر این دانشگاه انجام شده است. متخصصان نورشناسی “دانشگاه ایالتی نیویورک در بوفالو”(UB) آمریکا نیز با پژوهشگران این دانشگاه همکاری داشته اند تا بینش هایی را در مورد کاربردهای احتمالی این غشای نازک همچون به کار بردن آن در علایم راهنمایی و رانندگی عرضه کنند.
“کیائوکیانگ گان”(Qiaoqiang Gan)، استادیار مهندسی برق دانشگاه ایالتی نیویورک در بوفالو و نویسنده ارشد این پژوهش اظهار داشت: از این ماده جدید می توان در ساخت علایم هوشمند راهنمایی و رانندگی استفاده نمود. اگر کسی در حال گوش دادن به موسیقی با صدای بلند باشد یا هنگام راه رفتن و رانندگی کردن، به اندازه کافی به علایم راهنمایی و رانندگی توجه نکند، نشانه هایی که قابلیت تغییر رنگ دارند، به او کمک خواهند کرد تا از شرایط خود در جاده آگاه شوند.
آزمایش علایم راهنمایی و رانندگی هنگام شب
پژوهشگران در مجموعه ای از آزمایش ها، یک تابلوی کنترل سرعت از جنس این غشای جدید ابداع کردند که به حروف و اعداد مجهز بود. آنها برای روشن کردن نشانه، از نور سفید استفاده کردند تا رنگ حروف و اعداد برای رانندگانی که با سرعت در حال حرکت هستند، با تغییر زاویه دید آنها تغییر کند.
پژوهشگران در آزمایش های بعد، از این ماده جدید برای نشانه های خطی کنار جاده استفاده کردند. با این کار، نشانه ها هنگام نزدیک شدن خودرو، روشن می شوند و نور چراغ های جلوی خودرو را منعکس می کنند. رنگ نشانه ها از دید راننده، ثابت می ماند اما برای عابران پیاده ای که کنار جاده ایستاده اند، به صورت چشمک زن ظاهر می شود.
“هائومین سانگ”(Haomin Song)، از نویسندگان این پژوهش اظهار داشت: اگر خودرو سریع تر حرکت نماید، عابر پیاده، تغییر رنگ را با سرعت بیشتری می بیند؛ در نتیجه نشانه ها می توانند اطلاعات بسیاری در مورد آنچه در حال رخ دادن است، منتقل کنند.
این پژوهش، در مجله “Science Advances” به چاپ رسید.
منبع: نیوزتل