در یک شرکت دانش بنیان ایرانی؛ زخمپوشهای نانویی حامل دارو تولید شد، قابلیت جذب خون و تسریع درمان

نیوزتل: پژوهشگران در یک شرکت دانش بنیان ایرانی موفق به تولید زخمپوشهای نانویی شدند که علاوه بر حامل دارو بودن قابلیت جذب عفونت، خون و مایعات حاصل از زخمهای مختلف را دارند.

وحید بذر افشان مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس درباب تولیدات خود به خبرنگار مهر اظهار داشت: در این شرکت موفق به تولید زخمپوش های حامل دارو با فناوری نانو شدیم
وی اضافه کرد: امروزه در سراسر دنیا برای بهبود و سرعت بخشی به درمان زخم از زخمپوش های حامل دارو استفاده می شود که دارای پارامترهای گوناگونی هستند و هرکدام برای درمان زخمهایی به کار می روند.
وی عنوان کرد: زخمپوش ها معمولا فقط توانایی دارو رسانی و ترمیم زخم را دارند اما برای بهبود عملکرد دارو بهتر است خون و عفونت های ناشی از زخم نیز در حین دارورسانی، پاکسازی شود.
وی افزود: به همین دلیل زخمپوشی را تهیه کردیم که علاوه بر رهایش آنتی بیوتیک و ویتامین c برای ترمیم زخم، خاصیت جذب عفونت و خون ناشی از زخم را داشته باشد.
به گفته وی، این محصول ژل حامل دارو است که تلفیقی از پلیمرها بوده و در ترمیم زخم موثر هستند وی با اشاره به اینکه این زخمپوش شامل دو بخش می شود اظهار داشت: نانوالیاف و مواد سوپرجاذب پلیمری اجزای تشکیل دهنده این زخمپوش به شمار می روند.
وی اشاره کرد: مواد سوپرجاذب پلیمری قابلیت جذب آب، عفونت، خون و مایعات بیولوژیکی را دارند که این موجب تسریع روند درمان می شود.
به گفته بذرافشان، این سوپرجاذب که قسمتی از زخمپوش ها هستند به مرحله تجاری سازی رسیده و توان تولید انبوه را داریم.
وی با اشاره به اینکه زخمپوش دارای داروی آنتی بیوتیک، روی و زینک بوده و بخش دیگر مواد سوپرجاذب است؛ تولید انبوه زخمپوش به تنهایی در حال درنوردیدن مراحل تاییدیه است.
مدیر این شرکت با تاکید بر اینکه از هر دارویی می توان در این زخمپوش بهره برد تا حامل دارو برای درمان زخم باشد اظهار داشت: این زخمپوش خاصیت زیست تخریب پذیری دارد و بلافاصله پس از قرار گرفتن روی زخم آغاز به تجزیه شدن می کند و روی زخم می ماند که دیگر نیازی به برداشتن نداشته باشد.
وی افزود: فرآیند درمانی بین هفت تا ۱۰روز به طول می انجامد که نسبت به روشهای معمول کوتاه تر است.
وی با اشاره به کاربرد زخمپوش اظهار داشت: برای درمان دیابت، انواع سوختگی ها و عفونت ها و.. می توان از این زخمپوش استفاده نمود.
بذرافشان درباره روش استفاده از زخمپوش اظهار داشت: دارو داخل نانوالیاف روی زخم قرار می گیرد و آغاز به رهایش دارو می کند؛این رهایش به صورت یکسان در همه جای زخم صورت می گیرد.
وی با تاکید براینکه این زخمپوش ثبت اختراع شده بیان کرد: تسریع روند درمان، جذب ترشحات ناشی از زخم و رهایش داروی این زخمپوش مورد آزمون قرار گرفته و در مراکز درمانی به شکلهای گوناگون استفاده شده است.
بذرافشان بیان کرد: بیشتر از نود درصد پانسمان های پیشرفته مورد استفاده در ایران وارداتی هستند و نمونه های تجاری زخمپوش های خارجی نیز از قیمت بالایی برخوردار می باشند که در شرایط فعلی دسترسی به آنها دشوار است.
وی افزود: بدین سبب با عنایت به نیاز مراکز درمانی و بیمارستانها به زخمپوش درمان زخم بستر و سایر زخم ها با روشهای نوین و سرعت بالا پیش بینی می شود که این محصول جایگاه مناسبی در بازار کشور پیدا کند.

منبع: